Τοπικά

Μαρίνα Καραμέτου-Στοφόρου: “Για τον Δήμο που οραματιζόμαστε, που θέλουμε, που μπορούμε”

Ο Δήμος μας, η πόλη μας, τα χωριά μας, βρίσκονται μπροστά σε μία περίοδο με πληθώρα απαιτητικών ζητημάτων, όπου θα καλεστεί να απαντήσει άμεσα η νέα δημοτική αρχή. Και θα πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά, με σωστό προγραμματισμό, με πολυεπίπεδη στρατηγική.

 

Κεντρικό σημείο αν μη τι άλλο δεν μπορεί παρά να αποτελέσει η αντίδραση απέναντι στην κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις της οποίας βιώνουν η Θεσσαλία και τα Τρίκαλα. Οφείλουμε να οργανωθούμε, να προετοιμαστούμε, να θωρακιστούμε, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα. Οφείλουμε να εντοπίσουμε τάχιστα τα λάθη και τις παραλείψεις, να μάθουμε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε. Να μην επιτρέψουμε να μείνουν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών, ο τόπος μας, ανοχύρωτοι.
Ασφαλώς, σημαντικό λόγο σε όλο αυτό θα έχει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, όμως, ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και πρέπει και οφείλει να είναι καθοριστικός, καθώς είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, στις ανάγκες του, στην καθημερινότητά του. Είναι ο θεσμός, που γνωρίζει τον τόπο.
Όμως, οι προκλήσεις δεν σταματούν στην κλιματική αλλαγή. Η νέα δημοτική αρχή, καλείται να χαράξει την πορεία του τόπου στο μέλλον, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάτασης. Να γίνει ένας Δήμος ακόμη πιο σύγχρονος, πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες, που θα κάνει την αλληλεγγύη πράξη, ένας Δήμος που θα χτίζει το μέλλον σεβόμενος το παρελθόν του, ένας Δήμος που θέλει να ζει ο δημότης και ανυπομονεί να δει ο επισκέπτης.
Τα Τρίκαλα την επόμενη μέρα έχουν την ανάγκη από ένα Δήμαρχο και μία δημοτική αρχή που μέσα στις προκλήσεις δεν θα ψάξει απλά για λύσεις, αλλά θα δει και ευκαιρίες για βήματα και άλματα προς τα μπρος.
Στο πρόσωπο του Νίκου Σακκάς βλέπω τον άνθρωπο που μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί τα Τρίκαλα, που μπορεί να σταθεί υπεύθυνα και ρεαλιστικά απέναντι στις απαιτήσεις των καιρών. Να συνεχίσει το έργο που παρέλαβε από τον Δημήτρη Παπαστεργίου, ακόμη πιο δυναμικά, βάζοντας την δική του σφραγίδα, κάτι που με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως ήδη κάνει.
Σε αυτή την προσπάθεια ευελπιστώ να συνδράμω και εγώ, με την υποψηφιότητά μου ως δημοτική σύμβουλος με την «Επανεκκίνηση», με όλες μου τις δυνάμεις, την εμπειρία, την προσωπική μου διαδρομή και απεριόριστη διάθεση προσφοράς. Ώστε την επόμενη μέρα να κάνουμε πράξη τον Δήμο που οραματιζόμαστε, που οφείλουμε στη νέα γενιά.

Μαρίνα Καραμέτου-Στοφόρου

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων με τον συνδυασμό “Επανεκκίνηση v.3” του Νίκου Σακκά

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης