Τοπικά

Μαρίνα Κοντοτόλη: «Πρόθεσή μου είναι να βοηθήσω τον τόπο μου»

Η Μαρίνα Κοντοτόλη είναι μία δυναμική γυναίκα που για πρώτη φορά ζητά την ψήφο των πολιτών του νομού Τρικάλων ως υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Νιώθει ότι στον «στίβο» της πολιτικής υπό μία έννοια είναι εδώ και πολλά χρόνια, μιας και για εκείνη πολιτική είναι να είσαι κοντά στον συνάνθρωπο.

Η απόφαση να μετέχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου ως υποψήφια βουλευτής ήταν συνειδητή, κι αυτό που πρωτίστως ζητά από τους συμπολίτες μας είναι η στήριξή τους στην πρόθεσή της να βοηθήσει τον τόπο μας.

Η Μαρίνα Κοντοτόλη είναι ελεύθερη επαγγελματίας, πτυχιούχος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Σε ηλικία 14 ετών υποχρεώθηκε να σταματήσει το σχολείο, και στα 38 της, όντας μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας δύο παιδιών και ταυτόχρονα εργαζόμενη σε Τρίκαλα και Αθήνα, γράφηκε στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο και πέτυχε το 2017 την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο. Είναι εκλεγμένο μέλος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, μαραθωνοδρόμος και τέως Γενική Γραμματέας στον Σύλλογο Δρομέων.

Η συνέντευξη

Κυρία Κοντοτόλη, πρώτη φορά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, ζητάτε την ψήφο των πολιτών του νομού Τρικάλων. Πώς βιώσατε όλες τις τελευταίες εβδομάδες πριν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου;
Η απόφαση να μετέχω στις εκλογές της 21ης Μαΐου ως υποψήφια βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι συνειδητή, κι αυτό που πρωτίστως ζητώ από τους συμπολίτες μου είναι η στήριξή τους στην πρόθεσή μου να βοηθήσω τον τόπο μου, καθώς είμαι κι εγώ μια από αυτούς. Όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου αποτελεί μια πολυσυλλεκτική, μοναδική εμπειρία. Γνώρισα ανθρώπους, άκουσα τα αιτήματά τους, εισέπραξα την εμπιστοσύνη τους κι αυτό ενδυνάμωνε την προσπάθειά μου καθ’ όλη τη διάρκεια. Ήταν μια περίοδος έντονων συναισθημάτων, μια περίοδος που θα αφήσει το αποτύπωμά της ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Έχετε αποδείξει ότι είστε μια δυναμική γυναίκα που αυτή τη φορά δοκιμάζεστε σε έναν καινούριο «στίβο», αυτόν της πολιτικής. Τι προσδοκάτε από τις προσεχείς εκλογές;
Στην ώς τώρα πορεία της ζωής μου χρειάστηκε να δοκιμαστώ σε διαφορετικά πράγματα. Όλα συνέβαλλαν στο να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Στον «στίβο» της πολιτικής υπό μία έννοια είμαι χρόνια, μιας και για μένα πολιτική είναι να είσαι κοντά στον συνάνθρωπο. Μέσα από την συμμετοχή μου στις προσεχείς εκλογές προσδοκώ να γίνω ο μοχλός για ό,τι προσδοκούν όλοι, για αλλαγή πολιτικής σελίδας, για δικαιοσύνη παντού.

Πρόσφατα στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη μάθαμε για την απόφασή σας να γυρίσετε στα θρανία σε ηλικία 38 ετών, για να ολοκληρώσετε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και μάλιστα πετύχατε την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια και αποφοιτήσατε από την Πάντειο. Πώς ήταν η επιστροφή στα θρανία και πώς νιώσατε κατά την ολοκλήρωση των σπουδών σας; Τελικά, αρκούν η θέληση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, για να πετύχουμε κάθε στόχο;
Η ζωή έχει ανατροπές. Το σημαντικό όμως είναι να αναθεωρείς και να τις αντιστρέφεις σε ευκαιρίες. Έτσι, την κατάλληλη για μένα χρονική στιγμή και παρά τους πολλαπλούς ρόλους που έπρεπε να υπηρετήσω, πρόσφερα αυτό που όφειλα στον εαυτό μου. Το πτυχίο ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου. Απόλαυσα το «ταξίδι» κι έφτασα με πίστη, υπομονή κι επιμονή στον προορισμό. Απεδείχθη ότι ήταν ένας ρεαλιστικός και μετρήσιμος στόχος.

Κατάγεστε από τα ορεινά του Δήμου Μετεώρων, από τη Γλυκομηλιά, ένα από τα χωριά μας που βλέπουν τους μόνιμους κατοίκους να μειώνονται σταθερά. Πιστεύετε ότι η ερήμωση των χωριών μας είναι μη αναστρέψιμη, λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα αστικά κέντρα σε πολλούς τομείς, ή τελικά υπάρχει κάποιος τρόπος να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους, χωρίς να λείψει τίποτε από τα παιδιά τους;
Όχι μόνο το χωριό μου, η Γλυκομηλιά, αλλά και πολλά χωριά δυστυχώς ερημώνουν. Χάνουν το δυναμικό τους και δη τους νέους ανθρώπους, καθώς υπάρχει η στερεότυπη αντίληψη ότι το αστικό κέντρο εξασφαλίζει περισσότερες ευκαιρίες. Επειδή όλοι οι τόποι είναι δυνητικά προνομιούχοι, το ζητούμενο είναι οι δυνατότητές τους να αναδειχθούν, να αξιοποιηθούν και να αντιστραφεί αυτή η πορεία. Αν δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα και γίνουν τα έργα που απαιτούνται, θα δημιουργηθούν ποιοτικοί όροι ζωής για όλους αυτούς τους κατοίκους.

Από τις επαφές που είχατε πριν και κατά την προεκλογική περίοδο με τους πολίτες του Δήμου Μετεώρων, ποιες νιώσατε ότι είναι οι αγωνίες τους και τα μεγαλύτερα προβλήματά τους;
Τόσο οι πολίτες του Δήμου Μετεώρων, όσο και των λοιπών δήμων του νομού έχουν κοινές αγωνίες και προβλήματα. Ζουν σε έναν τόπο με δυνατότητες και καθημερινά αισθάνονται να τις χάνουν. Βιώνουν μια οπισθοδρόμηση. Νιώθουν παραμελημένοι κι αποκομμένοι από το κέντρο λήψης αποφάσεων.

Γενικά στον νομό μας, πώς βλέπετε να έχει διαμορφωθεί το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι στις προηγούμενες εκλογές η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας ήταν αρκετά μεγάλη;
Το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι θετικό και η λαϊκή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση εμφανής μετά την τετραετή θητεία της. Τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο λαός!

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και από τα Τρίκαλα να του δώσουν οι πολίτες την ευκαιρία να κυβερνήσει τη χώρα, χωρίς μνημόνια, μια που η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κυβέρνησε σε μία πολύ δύσκολη χρονική περίοδο για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες. Αν τελικά η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι η προσδοκώμενη από το κόμμα σας, ποιες βασικές διαφορές θα δει ο πολίτης στην τσέπη του και στην καθημερινότητά του;
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διατυπώσει με σαφήνεια τα 11 σημεία του κυβερνητικού του προγράμματος, τα οποία θα θέσει σε εφαρμογή ήδη από την επόμενη μέρα, αν λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού. Βασικό μέλημα η αναστολή της βίαιης φτωχοποίησης που βιώνει ο λαός τα τελευταία χρόνια κι ο επαναπροσδιορισμός των όρων ζωής με μείωση φόρων, στήριξη εισοδημάτων, αύξηση μισθών και συντάξεων.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους συντοπίτες σας και σε όλους τους πολίτες του νομού Τρικάλων λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης;
Το μήνυμα προς όλους είναι αρχικά η συμμετοχή. Επίσης, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων που «αγγίζει» περίπου το 1 εκατομμύριο. Αυτοί λοιπόν είναι αντιμέτωποι με μια αντικειμενική αλήθεια: με την ψήφο τους μπορούν να δρομολογήσουν τις εξελίξεις στη χώρα, την πολιτική αλλαγή. Μπορούν να δώσουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ και να ανοίξουν τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση υψηλών στόχων κι ίσων ευκαιριών.

tameteora.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης