Ροή Τοπικά

Μεγάλη εκδήλωση για την θετική Ψυχολογία από την Αγγελική Χατζηγάκη. Πως να εγγραφείτε δωρεάν

Τι απασχολεί σήμερα τον κόσμο; Ποιες είναι οι αγωνίες του; Μπορεί κάποιος να αποκτήσει μια πιο αισιόδοξη στάση ζωής; Πως εξελίσσεται το κυνήγι της προσωπικής μας ευτυχίας;  Η Αγγελική Χατζηγάκη μαζί με την ομάδα της στην HFM εργάζεται εντατικά τους τελευταίους μήνες  για την δημιουργία μιας κοινότητας Θετικής Ψυχολογίας για μικρούς και μεγάλους, που θα προσφέρει μαθήματα και υπηρεσίες που θα βοηθούν στην ευζωία των ανθρώπων και στην διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.

 

Στο πλαίσιο αυτό η Αγγελική Χατζηγάκη, μέσω της εταιρείας της Human Flourishing Movement, φέρνει στην Ελλάδα-διαδικτυακά- τον πιο διακεκριμένο καθηγητή Θετικής Ψυχολογίας παγκοσμίως, τον Μάρτιν Σέλιγκμαν.

 

Ο Σέλιγκμαν, πατέρας της Θετικής Ψυχολογίας και σήμερα καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, θα μιλήσει στο ελληνικό κοινό για το πως μπορούμε να αποκτήσουμε μια πιο αισιόδοξη στάση ζωής. Για το πως μπορούμε να ενισχύσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα για να τα βγάλουμε καλύτερα πέρα με τις πολλές και διαφορετικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας μας. Για το πως μπορούμε να αναπτύξουμε έναν τρόπο σκέψης που να εστιάζει στα θετικά αποκτώντας μια πιο αισιόδοξη ματιά απέναντι στα πράγματα και στην ζωή γενικότερα. Για το πως μπορούμε να μάθουμε να ζούμε μια καλύτερη, πιο γεμάτη ζωή.

 

Η Αγγελική Χατζηγάκη ήδη συνεργάζεται με σχολεία στην Αθήνα προσφέροντας προγράμματα Θετικής Ψυχολογίας σε μικρούς και μεγάλους στον χώρο της εκπαίδευσης. Άλλωστε, όπως παρατηρούμε διαρκώς στις μέρες μας, τα τελευταία χρόνια τα παιδιά έχουν επηρεαστεί αρνητικά από μια σειρά πραγμάτων από την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τις Ελληνικές οικογένειες μέχρι την πανδημία και την αύξηση του σχολικού εκφοβισμού (bullying), και η Θετική Ψυχολογία είναι ένα καινούργιο και ισχυρό εργαλείο στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

 

Η Αγγελική Χατζηγάκη διοργανώνει το πρώτο της ανοιχτό προς το κοινό event διαδικτυακά στις 24 Οκτωβρίου και ώρα 17:30, σε μία συζήτηση που δεν πρέπει να χάσετε και που μας αφορά όλους. Η εγγραφή είναι δωρεάν και μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://event.humanfm.org/el/page/

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης