Τοπικά

Μεγάλη επένδυση σε φωτοβολταϊκό από τη ΔΕΥΑ Πύλης

Συνεχίζονται οι εγκρίσεις χρηματοδότησης έργων, από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με υπογραφές του αρμόδιου Υπουργού κ. Πέτσα. Με τίτλο: «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων της ΔΕΥΑ Πύλης». Ποσό χρηματοδότησης:  3.370.444,00 €. Με αριθμό μελετών έργου: 20/2021 & 21/2021.

 

 

«…Βάζουμε στέρεες βάσεις για την ενεργειακή αυτονομία της ΔΕΥΑ Πύλης.

Μετά την προηγούμενη έγκριση, πάλι μέσα από το Πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ», για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Κοινότητα Μουριάς και στην βελτίωση υδροδότησης στους οικισμούς Αγίου Ιωάννη και Αγίου Δημητρίου στην Κοινότητα Ροπωτού, έρχεται τώρα και  η ένταξη του παραπάνω έργου.

Στην περίοδο που περνάμε,  οι ΔΕΥΑ και οι Δήμοι, δεν έχουμε την πολυτέλεια να επενδύουμε με την ίδια άνεση που το κάναμε παλαιότερα, τους ίδιους πόρους των πολιτών.

Ότι κάνουμε, το κάνουμε έχοντας στο μυαλό μας, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την καθαρότητα του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και το τεράστιο ενεργειακό κόστος.

Το πετυχαίνουμε αυτό.

Με την υλοποίηση του έργου θα αυξήσουμε τους δείκτες εξοικονόμησης ενέργειας.

Το Φωτοβολταϊκό Πάρκο που θα γίνει σε Δημοτική έκταση στην Κοινότητα Γόμφων θα μειώσει το λειτουργικό κόστος της ΔΕΥΑ Πύλης. Χρήματα που θα γυρίσουν πάλι πίσω στους δημότες μας.

Ευχαριστώ δημόσια το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό της ΔΕΥΑ Πύλης και όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό του Δήμου για την ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσαν στο Υπουργείο, με αποτέλεσμα την έγκριση  ενός τόσου σημαντικού και καινοτόμου έργου.

Σαν Δημοτική Αρχή, δεν κάνουμε τίποτε παραπάνω από αυτό που πρέπει.

Κάνουμε πράξη ότι είχαμε υποσχεθεί.

Απλά συνεχίζουμε…».

Δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης