Ροή Τοπικά

Μεγάλη, «πράσινη», επένδυση της ΔΕΥΑΤ με φωτοβολταϊκά στο Διαλεκτό

Με την περιβαλλοντική αδειοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Τρικάλων, προχωρά το μεγάλο και σημαντικό περιβαλλοντικό έργο της ΔΕΥΑΤ: ο φωτοβολταϊκός σταθμός στο Διαλεκτό.
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΕ Τρικάλων (τμήμα Περιβάλλοντος) αποφάσισε την υπαγωγή του έργου «Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 4,60 MW ιδιοκτησίας της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρεύσεως – Αποχετεύσεως (ΔΕΥΑ) Τρικάλων» στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.

 

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί δικαίωση, καθώς σημαίνει ότι όλη η διαδικασία υλοποιήθηκε με βάση τα προβλεπόμενα για μια μεγάλη και ουσιαστική επένδυση προς όφελος των κατοίκων. Για το έργο μάλιστα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, θα υπάρχει και συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Επόμενο βήμα, η έγκριση από τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε το έργο να ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπου ήδη η ΔΕΥΑΤ το έχει υποβάλλει.
Το συγκεκριμένο έργο
– αφορά σε φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 4,60 ΜW
– υλοποιείται σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων στη ΔΕΥΑΤ
– προϋπολογίζεται σε 3.881.200€ (με ΦΠΑ)
– θα παράγει 7.100.000 kWh το χρόνο
– χρηματοδοτείται από το «Αντώνης Τρίτσης».
Υπενθυμίζεται ότι με το έργο, μειώνονται τα χρήματα που καταβάλλει η ΔΕΥΑΤ στη ΔΕΗ και επομένως αυτά θα οδεύουν σε νέα έργα για όλους τους κατοίκους του Δήμου.
Όπως χαρακτηριστικά το είχε περιγράψει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Αναστασίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο «η ΔΕΥΑΤ δε θα έχει πλέον συνέταιρο τη ΔΕΗ».
Επίσης, μειώνεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την καύση λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και ενισχύονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ειδικά, δε, για τους κατοίκους του Διαλεχτού, η ΔΕΥΑΤ ενέκρινε να παρασχεθούν αντισταθμιστικά οφέλη: μείωση κατά 50% του συνόλου του λογαριασμού για κάθε οικογένεια (π.χ. από 30€, θα πληρώνει 15€), αύξηση κατά 20.000€ των χρημάτων για πρόσθετα έργα στο Διαλεχτό.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης