Τοπικά

Μενού με φαγητά… made in Trikala τα Χριστούγεννα στις ταβέρνες της πόλης!

Εξυπηρέτηση φιλοξενούμενων, τοπικές γεύσεις, πλήρης συνεργασία: αυτό το τρίπτυχο που τέθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων και την e trikala ΑΕ, συζητήθηκε με τους τρικαλινούς καταστηματάρχες και αποτελεί την αιχμή της φετινής μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων στα Τρίκαλα.

 

Οι τρεις βασικοί άξονες ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, του προέδρου της e-trikala Γιάννη Κωτούλα και του αντιδημάρχου Μιχάλη Λάππα, με εκπροσώπους των καταστημάτων εστίασης, μπαρ, καφετεριών στα Τρίκαλα.

Οι κ. Παπαστεργίου και Κωτούλας τόνισαν ότι η επιτυχία Μύλου των Ξωτικών (και) για το 2022 εξαρτάται από την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και φιλοξενία των επισκεπτών/τριών στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή. Ετσι, προτάθηκε, συζητήθηκε και συναποφασίστηκαν:
– στα καταστήματα εστίασης θα υπάρχει ειδικός κατάλογος με τοπικές, τρικαλινές γεύσεις και προϊόντα, καθώς και ειδική σήμανση
– προωθούνται επαφές με τις επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων
– ενισχύονται οι θεματικές εκδηλώσεις στον Μύλο των Ξωτικών και στην πόλη, με εκθέσεις, συναυλίες, κυνήγι θησαυρού, αγώνες δρόμου, γιορτές με τον Εμπορικό Σύλλογο και εκπλήξεις
– διαμορφώνονται πρόσθετες επιλογές σε εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα
– δίνεται έμφαση στα θέματα καθαριότητας.

Κάθε ένας από τους άξονες αυτούς περιλαμβάνει ειδικότερες και επιμέρους δράσεις συνεργασίας ανάμεσα στους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους από τη μια, και τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala από την άλλη.
Στόχος, όπως σαφώς τονίστηκε, η καλύτερη δυνατή συνεργασία, όπως έχει κατακτηθεί όλα τα προηγούμενα 10 χρόνια, προκειμένου ο φετινός Μύλος να ανταποκριθεί στις ήδη αυξημένες προσδοκίες και απαιτήσεις.
Μάλιστα οι καταστηματάρχες εκφράστηκαν με θετικά λόγια και για πρωτοβουλίες του Δήμου Τρικκαίων, όπως η ελεγχόμενη στάθμευση. Επίσης συζητήθηκε η πορεία των απαραίτητων έργων για την ύδρευση και την ολοκλήρωσή τους στην περιοχή των «μανάβικων» τις αμέσως επόμενες ημέρες, με τις αναμενόμενες ασφαλτοστρώσεις, όπως συμβαίνει ήδη με την οδό Καραϊσκάκη.
Φέτος ο Μύλος των Ξωτικών διανύει την 11η χρονιά του, με κεντρικό θέμα τα «Χριστούγεννα στη χώρα των θαυμάτων». Θα ανοίξει τις πύλες του σε ένα άκρως αναμορφωμένο πάρκο Ματσόπουλου στις 25 Νοεμβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου 2023. Θα λειτουργεί κάθε μέρα, από τις 10:00 έως τις 22:00 το βράδυ με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο και πλήθος δωρεάν δράσεων.
Πληροφορίες – και για τις επισκέψεις των σχολείων – δίνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 2431038990, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@milosxotikon.gr, στην ιστοσελίδα milosxotikon.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων trikalacity.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης