Τοπικά

Μετά τις γιορτές… τι κάνουμε με τη διατροφή μας;

Η Αγγελική Κλεισιάρη – Καραλή, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος  MSc, δίνει απαντήσεις στα… αγωνιώδη ερωτήματά μας, λίγο μετά την αυλαία της εορταστικής περιόδου.

 

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πέρασαν, οι πειρασμοί πολλοί και τα… κιλάκια μας τα πήραμε. Και τώρα;… Τι κάνουμε;… «Αρχικά θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι» λέει στο trikalavoice.gr η Αγγελική Κλεισιάρη – Καραλή, για να εξηγήσει ότι «ο πανικός και η απελπισία σε καμία περίπτωση δεν βοηθάνε. Θα πρέπει με γενναιότητα να πούμε ότι φάγαμε, ήπιαμε, ευχαριστηθήκαμε ότι λαχταρούσαμε. Δυστυχώς φέτος «φάγαμε» κα τη στεναχώρια του εγκλεισμού μας, τις ανασφάλειές μας, την έλλειψη των αγαπημένων μας ανθρώπων… ΤΕΛΟΣ. Το κεφάλι ψηλά και κάνουμε μια νέα αρχή»!!!

Η γνωστή Διαιτολόγος – Διατροφολόγος  MSc των Τρικάλων ωστόσο μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για το τι κάνουμε από… σήμερα και μετά:

«Μετά το χειμώνα έρχεται η άνοιξη και αμέσως μετά το καλοκαίρι και λέγοντας καλοκαίρι ας σκεφτούμε ότι τα καλοκαιρινά σώματα χτίζονται το χειμώνα!!!

Ξεκινάμε λοιπόν τη βελτίωση της γραμμής του σώματός μας αλλά και το πιο σημαντικό, της  υγείας μας!!!

  • Απομακρύνουμε όλα τα γλυκά των Χριστουγέννων που έμειναν που, αν και μπαγιάτικα πλέον, ψάχνουμε συνταγές για να τα «φρεσκάρουμε»
  • Βγάζουμε το κόκκινο κρέας από το πιάτο μας και το αντικαθιστούμε με ψάρι και κοτόπουλο
  • Συνδυάζουμε το γεύμα μας με πολύχρωμες σαλάτες. Βάζουμε φαντασία και αγάπη στα πιάτα μας και συνδυάζουμε τα υπέροχα χειμερινά λαχανικά με νόστιμα dressing όπως: α) Γιαούρτι + αλάτι + πιπέρι + μηλόξυδο + 1κ.σ. λάδι + άνηθο ψιλοκομμένο    β)  2κ.σ.λάδι + χυμό πορτοκάλι + χυμό λεμόνι + ξύσμα λεμονιού + μουστάρδα + αλάτι + πιπέρι
  • Καταναλώνουμε άπαχα τυριά και γαλακτοκομικά.
  • Επιλέγουμε ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα διατροφής με γεύση, χρώμα, ποσότητα και κοντά στις διατροφικές μας συνήθειες και στους ρυθμούς ζωής μας.
  • Βάζουμε ξανά τη γυμναστική στη ζωή μας, για όση ώρα μπορούμε και γυμναζόμαστε με τον τρόπο που μας φτιάχνει τη διάθεση.
  • Ποτέ δεν κάνουμε υπερβολές ούτε στη διατροφή αλλά ούτε και στη γυμναστική γιατί μας οδηγούν πιο γρήγορα στην αποτυχία.

Να θυμόμαστε πάντα ότι τα μικρά πράγματα φέρουν τις μεγάλες ανατροπές και ότι η διατροφή θέλει τρόπο και όχι κόπο. Βρείτε λοιπόν αυτόν που σας ταιριάζει»!!!

Info:

Αγγελική Κλεισιάρη – Καραλή, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος  MSc

Απόλλωνος 4-Τρίκαλα

Τηλέφωνο 2431072444.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης