Τοπικά

Μεταρρυθμίζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Παρέμβαση της Έλενας Παπαδοπούλου

Το ζήτημα της αναθεώρησης του πλαισίου των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο, αναπτυξιακό και δίκαιο οικονομικό μοντέλο της ΕΕ συζητήθηκαν στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ με τίτλο «Δημοσιονομική Πολιτική: Μεταρρυθμίζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας & Ανάπτυξης – μία ελληνική οπτική», την περασμένη Πέμπτη.

 

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Οικονομολόγος της CAN Europe Ολιβιέ Βαρδακούλιας, ο Οικονομολόγος, πρώην Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο Senior Fellow, John F. Kennedy School of Government, Harvard University Γιώργος Χουλιαράκης. Το πάνελ των ομιλητών συντόνισε η Τρικαλινή οικονομολόγος Έλενα Παπαδοπούλου.

Η Τρικαλινή τεχνοκράτης, πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών τόνισε εισαγωγικά: «Συζητάμε σήμερα ξανά για το Σύμφωνο Σταθερότητας και η συζήτηση αυτή δεν είναι νέα, είναι μια συζήτηση που συνοδεύει την πορεία της οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης και συνδέεται στενά και με τον χαρακτήρα της, ενδεχομένως και με τη βιωσιμότητά της. Τη συζητάμε σε μία περίοδο κατά την οποία συντρέχουν τουλάχιστον τρεις σοβαρές κρίσεις, μία οικονομική, μία περιβαλλοντική και μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Οι κρίσεις αυτές διαπλέκονται και αλληλοτροφοδούνται με έναν τρόπο δύσκολο να τις αντιμετωπίσουμε εντελώς ανεξάρτητα». Χαρακτήρισε, δε, ως «σημείο καμπής για την ΕΕ» τον Μάρτιο του 2020 όταν η Ένωση ενεργοποίησε για πρώτη φορά τη ρήτρα διαφυγής από το Σύμφωνο Σταθερότητας, ανοίγοντας έκτοτε το διάλογο για το πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης