Τοπικά

Με βροχούλα την 28η στα Τρίκαλα;

Το ψυχρό μέτωπο (1ος χάρτης) από τη δυτική Ευρώπη, το οποίο αναμένεται την Πέμπτη 26/10 να διέλθει από τη χώρα μας μετασχηματίζεται σε καταβατικό μετά τη διέλευσή του από την οροσειρά της Πίνδου, λόγω της συγκλίνουσας κυκλοφορίας της μέσης και ανώτερης ατμόσφαιρας (2ος χάρτης).

Σύμφωνα με τον προγνώστη Κωνσταντίνο Δανιήλ “αυτή η συνοπτική κατάσταση τροποποιεί την εξέλιξη του καιρού στην Ανατολική Ελλάδα. Έτσι, από το απόγευμα της Τετάρτης 25/10 στο βόρειο Ιόνιο (Κέρκυρα) αναμένεται επιδείνωση του καιρού με πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις.
Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο.
Από το απόγευμα της Πέμπτης τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη.
Στην υπόλοιπη χώρα (εδώ συμπεριλαμβάνεται η Θεσσαλία) αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Με εξαίρεση τις τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα που θα σημειώνονται από την Παρασκευή 27/10 μέχρι και την Κυριακή 29/10/2023, ο καλοκαιρινός καιρός στη χώρα μας θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης