Τοπικά

Με δωρεά του Δήμου Τρικκαίων, Εστίες και νέο κτήριο στα ΤΕΦΑΑ

Με μια έκταση 18 στρεμμάτων ως δωρεά, ο Δήμος Τρικκαίων συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της Σχολής  Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στη συνεδρίαση της Τρίτης 18 Μαΐου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αποφάσισε ομόφωνα να δωρίσει δύο οικόπεδα στο Πανεπιστήμιο, συνολικού εμβαδού 18.136,12 τ.μ. (6.817,65 τ.μ. και 11.318,47 τ.μ. αντιστοίχως).

Τα οικόπεδα βρίσκονται δίπλα από τα υπάρχοντα κτήρια του Πανεπιστημίου, στις Καρυές.


Σε αυτά, σύμφωνα με την απόφαση, θα ανεγερθούν
– νέο κτήριο για τις ανάγκες ενός σύγχρονου Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας περίπου 5.000 τ.μ.,
– νέο κτήριο  για φοιτητικές εστίες των 100 δωματίων, με λέσχη για χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο ισόγειο περίπου 4.500 τ.μ.
Με τη δωρεά αυτή, ο Δήμος Τρικκαίων για μια ακόμη φορά συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη της ΣΕΦΑΑ, καθώς ήδη από το 1994 (όταν πρωτολειτούργησε ως ΤΕΦΑΑ στον μύλο Ματσόπουλου), έχει δωρίσει όλες τις εκτάσεις για τη λειτουργία και επέκτασή του.
Οι εκτάσεις στις Καρυές θα πρέπει να αξιοποιηθούν σε μια δεκαετία, ειδάλλως θα επιστρέψουν στην τοπική κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, εκθείασε την ανάπτυξη και το επιστημονικό έργο της Σχολής με τα δύο τμήματα (ΤΕΦΑΑ και Διατροφής – Διαιτολογίας). Χαρακτήρισε, δε, ως «μονόδρομο το να βοηθήσουμε, ώστε αυτή η εξαιρετική δουλειά να βρει στέγη – στην κυριολεξία -, να επεκταθεί».

Ευχαριστήριο από τα ΤΕΦΑΑ

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας  (ΣΕΦΑΑΔ) εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες όλου του προσωπικού της ΣΕΦΑΑΔ στον Δήμαρχο κ. Δ. Παπαστεργίου, στην Πρόεδρο και στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων,  που με την δωρεά του Δήμου Τρικκαίων  για την ανέγερση κτιρίου φοιτητικών εστιών καθώς και ενός νέου κτιρίου για τις ανάγκες ενός σύγχρονου Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, συμβάλλουν έμπρακτα για άλλη μια φορά στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των εγκαταστάσεων της ΣΕΦΑΑΔ. Με την συμβολή τους συνεισφέρουν σε μια καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης και εμπειρίας σπουδών για τους φοιτητές της ΣΕΦΑΑΔ.

Το νέο κτίριο Διαιτολογίας & Διατροφολογίας, δίπλα στο διεθνούς φήμης ΤΕΦΑΑ, θα παρέχει χώρους για σύγχρονα εργαστήρια και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας στους φοιτητές του νέου τμήματος, οι οποίοι διακρίνονται για τις υψηλές επιδόσεις τους στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και στους πολύ υψηλού επιπέδου καθηγητές που έχουν ήδη επανδρώσει το νέο Τμήμα. Το κτίριο των φοιτητικών εστιών που έπρεπε να δημιουργηθεί εδώ και χρόνια για τις ανάγκες φοιτητών ΤΕΦΑΑ, γίνεται ακόμη πιο αναγκαίο με την έλευση στα Τρίκαλα των νέων φοιτητών του τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφολογίας. Θα διευκολύνει ιδιαίτερα τη διαμονή φοιτητών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα καθώς και διεθνών φοιτητών που έρχονται στα Τρίκαλα για σπουδές ενός εξαμήνου.  

Η ανάπτυξη της ΣΕΦΑΑΔ συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης των Τρικάλων και της χώρας. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της ΣΕΦΑΑΔ και την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει με το προσωπικό μας.

                                                                               Ο Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ

                                                                              Αθανάσιος Παπαϊωάννου

                                                                                            Καθηγητής

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης