Ροή Τοπικά

Με Μεριβάκη… δήμαρχο ξανά στη Φαρκαδόνα. “Συνεχίζουμε”…

Με μια μεγάλη συγκέντρωση ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Θανάσης Μεριβάκης στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για τη θέση παρουσίασε ενώπιον των δημοτών του όσα έπραξε την πενταετία που μας πέρασε, καθώς και το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία. Ήταν σαφής και καθαρός. Μίλησε για τα μεγάλα έργα ύψους 12 εκ. € που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται σε κάθε γωνιά του Δήμου. Για λύσεις που δόθηκαν σε χρόνια προβλήματα και προώθηση ζητημάτων που βάλτωναν επί δεκαετίες.

Ξεκίνησε πάντως την ομιλία του σε προσωπικό τόνο και με σαφείς αιχμές σε όσους υπονόμευσαν την προσπάθεια της Δημοτικής του Αρχής και τώρα «στήθηκαν» απέναντι.

«Δυστυχώς» είπε «σε τούτο τον αγώνα που εδώ και πέντε χρόνια δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε, κάποιοι δεν άντεξαν. Ένοιωσαν βαρύ το φορτίο και διάλεξαν τον εύκολο δρόμο. Διάλεξαν το δρόμο της σιγουριάς. Και ποιος είναι αυτός; Είναι ο δρόμος της απραξίας και της ασφαλούς κριτικής. Αφού κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν, περνώντας από νευραλγικές και σημαντικές θέσεις της διοίκησης, αποφάσισαν να βρεθούν απέναντί μας. Και ακόμα περισσότερο εξαντλώντας την δημοκρατική μας ανοχή, δεν είχαν, ούτε έχουν το θάρρος να ζητήσουν αποδέσμευση από τα καθήκοντά τους. Είμαστε πανελλαδική πρωτοτυπία σαν δήμος. Να έχουμε πολιτικό αντίπαλο στις εκλογές τον Πρόεδρο των Σχολικών μας Επιτροπών. Έφτασαν ακόμη και στο σημείο να υπονομεύσουν την ίδια την λειτουργία του Δήμου, αρνούμενοι να εγκρίνουν τις εποχιακές προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού. Αναφέρομαι στις δίμηνες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.

Τόλμησαν ακόμη να μπουν στη διαδικασία της συνδιαλλαγής, λέγοντας πως θα ψηφίσουν την πρόσληψη εργατών,  μόνο αν δοθεί στον κάθε σύμβουλο μια θέση εργάτη. Καλή είναι η φιλοδοξία, αλλά δεν πρέπει να την αφήσεις να σε παραπλανήσει. Γιατί τότε αγγίζει τα όρια της αχαριστίας και γίνεται αρρωστημένα επικίνδυνη».

Τι πετύχαμε…

 

Ο Θανάσης Μεριβάκης περιέγραψε τη επιτεύχθηκε αυτά τα χρόνια. «Καταφέραμε και πετύχαμε να έχουμε έναν υγιή οικονομικά Δήμο, εφαρμόζοντας συνετή Διαχείριση των οικονομικών. Αρχές μας η διαφάνεια, η υπευθυνότητα και η συνέπεια.Και να αναφέρω πως καταφέραμε να εξοφλήσουμε παλιές οφειλές των προηγούμενων δημοτικών αρχών από έργα και προμήθειες επαγγελματιών και επιχειρήσεων της τοπικής αγοράς κυρίως, σε βάθος δεκαπενταετίας.  Να αναφέρω τις συντηρήσεις δρόμων και αγροτική οδοποιία, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, σχολεία, κοινωνική πολιτική, τεχνικά έργα, κατασκευή θυροφραγμάτων και άλλα».

Τι θέλουμε…

Επιγραμματικά ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος έθεσε και τους στόχους της επόμενης τετραετίας: «Στοχεύουμε στην βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου μας με ισονομία και ισοκατανομή. Αυτό κάναμε πέντε ολόκληρα χρόνια πριν, αυτό θα κάνουμε και τα επόμενα τέσσερα. Ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής  και  συνέχιση των προγραμμάτων όλων των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες, τους άπορους συνδημότες μας, τα παιδιά, τους νέους, την τρίτη ηλικία. Βήματα σταθερά και σίγουρα για την τόνωση της τοπικής αγοράς, πρωτοβουλίες για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και κυρίως των νέων. Ίσως η στήριξη ίδρυσης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων να είναι ένας τρόπος προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της απασχόλησης. Άμεση προτεραιότητα η ολοκλήρωση όλων των έργων που είναι σε εξέλιξη. Ας πούμε το έργο ύδρευσης Παναγίτσας-Γριζάνο-Αχλαδοχωρίου-Διασέλλου. Αποπεράτωση των κατοικιών των Ελληνοποντίων που έχει ήδη ξεκινήσει και παράδοση των κατοικιών. Άμεση προτεραιότητα η στήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού πρωτογενή τομέα με κατασκευές αντλιοστασίων, λιμνοδεξαμενών, αγροτικής οδοποιίας. Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων ξεκινώντας από τα ζωντανά σχολεία. Μεγάλης βαρύτητας έργο ήταν και εξακολουθεί να είναι το Φράγμα Νεοχωρίτη. Είναι γνωστό πλέον και στην ανώτερη διοίκηση του κράτους πως το φράγμα Νεοχωρίτη είναι έργο πνοής και ανάπτυξης  όχι μόνο για το δήμο μας, αλλά για ολόκληρη τη Θεσσαλία. Εξίσου μεγάλης σημασίας έργο αποτελεί και η μεταφορά του φυσικού αερίου στο Δήμο μας».

Τέλος ο Θανάσης Μεριβάκης παρουσίασε μέρος του ψηφοδελτίου του υποσχόμενος… εκπλήξεις τις επόμενες μέρες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης