Ροή Τοπικά

Με πίεση της ΔΑΣ, απεργία και στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Αυτές τις μέρες όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα, όπως το μεγαλύτερο, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, οι μεγάλες Ομοσπονδίες και τα Σωματεία τους, οργανώνουν μία ακόμα απεργία στις 18 Φλεβάρη, ενάντια στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η ηγεσία του Ε.Κ.Τρικάλων όλο αυτό το διάστημα κάνει ότι δεν βλέπει, δεν ξέρει τίποτα για τα μέτρα που φέρνει ο νόμος ¨Κατρούγκαλου-Βρούτση¨ στην  Κοινωνική Ασφάλιση!

Για ακόμα μια φορά η αποφασιστική, δυναμική και αταλάντευτη παρέμβαση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ, για δεύτερη φορά  προς τον τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Κ.ΤΡ. για Συνεδρίαση, όλο αυτό το διάστημα που οργανώνονταν η Πανεργατική Απεργία,  έφεραν αποτέλεσμα.

Έτσι κάτω από την πίεση της Δ.Α.Σ. πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Τ. την Παρασκευή 14/2/΄20 και με πρόταση της ΔΑΣ για απεργία, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Ε.Κ.Τρικάλων στην 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη. Απόφαση που η πλειοψηφία της Διοίκησης του Ε.Κ.ΤΡ, ούτε πιστεύει και όλο αυτό το διάστημα έκανε ότι περνούσε από το χέρι της να καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι ο νόμος ¨Κατρούγκαλου-Βρούτση¨ μπορεί να έχει και θετικά!!

Ενώ χαρακτηριστική είναι η στάση των μελών  της ΠΑΣΚΕ που είναι στην Διοίκηση του Ε.Κ.(από το Ενιαίο ψηφοδέλτιο που εκλέχτηκαν) ψηφίζοντας Λευκό χωρίς να στηρίζουν την Απεργία!  

Οι εργαζόμενοι  να τους γυρίσουν την πλάτη!

Θα πάρουν την απάντηση που πρέπει στις 18 Φλεβάρη, στη μεγάλη απεργία για το ασφαλιστικό.

Τα εργατικά σωματεία που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα “οργώνουμε” τους χώρους δουλειάς. Πραγματοποιήσαμε κοινή σύσκεψη με Φορείς του κινήματος, μέλη Δ.Σ. σωματείων, έγιναν συνεδριάσεις Δ.Σ των σωματείων μας, πραγματοποιήσαμε Γ. Συνελεύσεις, Συσκέψεις σε πολλούς εργασιακούς χώρους, εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την απάντηση των εργαζομένων.

Η απεργία στις 18 Φλεβάρη, με βασικό αίτημα “να αποσυρθεί ο νόμος – λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση – Κατρούγκαλου – Βρούτση, πρέπει και μπορεί να είναι μαζική, να είναι βήμα κλιμάκωσης στην επίθεση που εξελίσσεται και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και με όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους επέλεξαν να καταδικάσουν όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Θα το επιτρέψουμε;

ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΜΕ  ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία

Ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – “έκτρωμα”

H Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ είναι  ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

 

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρο Τρικάλων: 

1.Αρμάγος  Δημήτρης, 

2.Λιατίφης  Γιώργος ,

3.Παππή  Κων/να, 

4.Τσίγκας  Πέτρος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης