Ροή Τοπικά

Με πρωτοβουλία Μερεντίτη, παρέμβαση στη Βουλή για την εστίαση

Μια σημαντική πρωτοβουλία έλαβε ο Τρικαλινός δικηγόρος Άρης Μερεντίτης, με στόχο την ανακούφιση επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης που πλήττεται βάναυσα τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα και σε συνεννόηση με τον βουλευτή ΚινΑλ Κέρκυρας Δημήτρη Μπιάγκη και  την πολύτιμη συνεργασία της Georgia-Ioli Tente
, κατατέθηκε χθες στη Βουλή ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚινΑλ Δημήτρης Μπιάγκης, Ευαγγελία Λιακούλη και Κώστας Σκανδαλίδης ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών αν προτίθενται να προβούν στη θέσπιση Νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα καταργεί τις Διοικητικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με το α. 2 ΠΔ 180/1979 και το ΑΝ 2520/1940 και δεν έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα (τα γνωστά, σε όσους ασχολούνται, δεκαήμερα κλεισίματα) καθώς και αν σκοπεύουν να τροποποιήσουν το ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο για τις Διοικητικές Κυρώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τους σημερινούς περιοριστικούς όρους λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθεί η ερώτηση για την οποία αναμένεται απάντηση. Εφόσον γίνει αποδεκτή, θα επιτρέψει στους επαγγελματίες να δουλέψουν και να μετριάσουν τις πληγές από την κρίση της πανδημίας και τα συνεχόμενα lockdown, τους επόμενους μήνες. Αναλυτικά:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης