Τοπικά

Με σφραγίδα Σκρέκα “έξυπνοι μετρητές ενέργειας” στα Ελληνικά νοικοκυριά

Υπογράφηκε την Τρίτη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού και της υφυπουργού Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη και Αλεξάνδρας Σδούκου,  η σύμβαση χρηματοδότησης με 150 εκατ. €, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ΔΕΔΔΗΕ, για την εγκατάσταση 3,12 εκατ. έξυπνων μετρητών.

 

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 546 εκατ. € και μέρος του αναμένεται να καλυφθεί με δάνειο ύψους 273 εκατ. € από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Παρών ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ο οποίος είχε εκκινήσει της διαδικασίες του έργου, ως υπουργός Ενέργειας, με μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και προσωπικά τον Γιάννη Καλτσά, Ανώτατο στέλεχος αυτής, με τον οποίο διακρίνεται μαζί στη φωτό παρακάτω.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση στις υποδομές του δικτύου, που θα ωφελήσει πολλαπλώς τους καταναλωτές.
Για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο στα δεδομένα της κατανάλωσης, γνωρίζοντας κάθε στιγμή πόση ενέργεια καταναλώνουν.
Αυτό σημαίνει μεταξύ πολλών άλλων:
-Διαφάνεια στις μετρήσεις και τη χρέωση και κατάργηση της ανάγκης για περιοδικές επιτόπιες μετρήσεις.
-Εξοικονόμηση ενέργειας τόσο από την καλύτερη διαχείριση των ενεργοβόρων συσκευών, όσο και χάρη στις νέες δυνατότητες που θα υπάρξουν τεχνικά, που θα επιτρέπουν την επιλογή προμηθευτών και τη δυνατότητα αλλαγής «πακέτου» ανάλογα με την περίοδο χρήσης (ώρες αιχμής, σαββατοκύριακα, κλπ.).
-Δυνατότητα των καταναλωτών να λαμβάνουν εξατομικευμένες υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες τους και τα χαρακτηριστικά των καταναλώσεων που έχουν.
-Ουσιαστική ώθηση της αυτοπαραγωγής ενέργειας, χάρη στη δυνατότητα των καταναλωτών-παραγωγών να διαθέτουν την ενέργεια που παράγουν με μεγαλύτερη ευελιξία.
-Άμεση και αυτοματοποιημένη αναφορά βλαβών και δυνατότητα διαχείρισης και επίλυσης των προβλημάτων απομακρυσμένα και σε πολύ μικρότερο χρόνο.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρή επανάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών και τον τρόπο που καταναλώνουμε την ενέργεια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης