Τοπικά

Με τάξη και ευλάβεια τα Άγια Θεοφάνεια στα Τρίκαλα (video-φώτο)

Διαφορετικά τα Θεοφάνεια στα Τρίκαλα φέτος.

Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό οι Θείες Λειτουργίες τελέστηκαν στους Ιερούς Ναούς της πόλεως και της Μητροπόλεως με αυστηρή παρουσία 25 ατόμων, βάσει της αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου, 50 δε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου όπου και Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος. Τα μέτρα τηρήθηκαν αυστηρά και ευλαβικά με τον ίδιο τον κ. Χρυσόστομο να κάνει αναφορά με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας λέγοντας πως “η Εκκλησία ξέρει να κάνει υπακοή και να τηρεί τα συμφωνηθέντα. Με τάξη και με ευλάβεια, δόξα τω Θεώ, εορτάσαμε και φέτος τη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. Ο Θεός να δώσει να τελειώσει η δοκιμασία της πανδημίας, γι’ αυτό προσευχόμαστε καθημερινά και του χρόνου να εορτάσουμε με την πρέπουσα λαμπρότητα την ημέρα”.

Το  “Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε” συγκλόνισε τους πιστούς που παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία, καθώς ο Αγιασμός τελέστηκε εντός του Ιερού Ναού και με διακριτική παρουσία της αστυνομίας εκτός αυτού.

 

 

Δείτε ΕΔΩ πως εορτάζονταν κανονικά τα προηγούμενα χρόνια τα Θεοφάνεια στα Τρίκαλα με τον Αγιασμό των Υδάτων στο Ληθαίο ποταμό.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης