Ροή Τοπικά

Με τον νέο Μητροπολίτη Λαγκαδά συλλειτούργησε ο Τρίκκης Χρυσόστομος (εικόνες)

Μέσα σε ιδιαίτερα ενθουσιώδες και συγκινητικό κλίμα τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, το πρωΐ στον Μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου, Δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

 

Το πρωΐ, οι Ενορίτες του Περικαλλούς Ιερού Ναού, επεφύλαξαν συγκινητική και μεγαλόπρεπη υποδοχή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα, ο οποίος προεξήρχε κατά την ακολουθία του Όρθρου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, η παρουσία των πιστών, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, ήταν άριστη και υποδειγματική. Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Αρχιμ. Αλέξιος Κανίνας, ο οποίος μέσα από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας έκανε συγκινητική ιστορική αναδρομή στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Πλάτωνος. Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων απευθυνόμενους, με ιδιαίτερη αγάπη, στους αγαπημένους ενορίτες και στο εκκλησίασμα το οποίο διακόνησε για 25 συναπτά έτη, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που ανέπτυξε με τους συνεφημερίους και εκλεκτούς πατέρες του Ιερού Ναού, τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβούλων και τους εθελοντές ενορίτες που υποστήριξαν το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την εμβληματική προσωπικότητα του προκατόχου του αειμνήστου Μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννου, με τον οποίο τον συνέδεαν ειλικρινείς δεσμοί φιλίας και αγάπης. Τέλος, ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμο και τα Σεπτά Μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εκλογή και χειροτονία του. Ιδιαιτέρως μνημνόνευσε του Ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της Μακεδονίας.

                                                                

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης