Τοπικά

Με τον πρωθυπουργό στη Ρουμανία ο Σκρέκας – Συναντήθηκε με τον Ρουμάνο ομόλογό του

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συνόδεψε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Ρουμανία και συναντήθηκε στο Βουκουρέστι με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Βίρτζιλ Ποπέσκου.

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η διεθνής ενεργειακή κρίση, η προώθηση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου, η ολοκλήρωση του διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) και η
κατασκευή του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Τρικαλινός Υπουργός παρουσίασε στον Ρουμάνο ομόλογό του, το σχέδιο για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου μέσω της οποίας θα μπορούσε να μεταφερθεί πράσινη ενέργεια σε ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, υπογράμμισε το ενδιαφέρον ελληνικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ρουμανίας, κάνοντας αναφορά στα σχέδια της ΔΕΗ να συμμετάσχει σε έργα ΑΠΕ στα Βαλκάνια.

Ο Τρικαλινός Υπουργός δήλωσε σχετικά: «Η Ρουμανία αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγό φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνάντηση που είχα με τον ομόλογό μου, Βίρτζιλ Ποπέσκου, συζητήσαμε για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εξετάσαμε την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και των ΑΠΕ. Σε μια περίοδο γεωπολιτικής αστάθειας και έντονης μεταβλητότητας στην αγορά ενέργειας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας αποκτά βαρύνουσα σημασία, καθώς θα αναβαθμίσει την ενεργειακή ασφάλεια, προωθώντας τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης