Τοπικά

Με 1 εκ. €… πάρκο στη γέφυρα του Καραβόπορου!!!

Στη συντήρηση της γέφυρας στη θέση «Καραβόπορος», της γέφυρας Κονδύλη και σε άλλες μικρότερες γέφυρες του οδικού δικτύου Π.Ε. Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.000.000 € (που συμπεριλαμβάνει και μικρότερα έργα σε άλλες γέφυρες).

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας πρόκειται να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό έργο που αφορά στη συντήρηση των γεφυρών στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.  Είναι ένα έργο το οποίο συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας στη μετακίνηση των πολιτών και τη διακίνηση των εμπορευμάτων . Τα έργα πέραν της χρησιμότητάς τους συντηρούν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση και συντήρηση γεφυρών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας συντήρησης Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (οδικό δίκτυο εθνικό , επαρχιακό , λοιπό δίκτυο αρμοδιότητας συντήρησης Π.Ε. Τρικάλων. Συγκεκριμένα  στα πλαίσια του έργου θα γίνουν:

– Εργασίες συντήρησης της γέφυρας επί της Εθνικής οδού Τρικάλων-Πύλης στην θέση «Καραβόπορος», ήτοι:

1) Τοποθέτηση αρμών συστολο-διαστολής,

2) Κατασκευή πλακών συνέχειας και πλακών πρόσβασης

3) Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας

– Εργασίες συντήρησης της γέφυρας «Κονδύλη» επί της Εθνικής οδού Τρικάλων-Άρτας, ήτοι: εφαρμογή υφασμάτων ινών υάλου και ανθρακοελασμάτων για την ενίσχυση της φέρουσας ικανότητας της γέφυρας

– Καθαίρεση της γέφυρας επί της οδού Κεφαλοβρύσου-Διαλεχτού (ανωδομή, βάθρα), η οποία θα γίνει αφού ολοκληρωθεί και δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα. Τα υλικά που θα προκύψουν θα μεταφερθούν σε εγκεκριμένο δανειοθάλαμο.

 

– Εργασίες διαπλάτυνσης πεζοδρομίων και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας σε γέφυρες στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας συντήρησης Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων όπου κριθεί απαραίτητο μετά από εντολή της Διευθύνουσας Υπηρεσίας..

 

– Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης όπου κριθεί απαραίτητο σε γέφυρες του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Τρικάλων μετά από εντολή της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης