Τοπικά

Μητσοτάκης και Σκρέκας στη Μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο νησί της Ρεβυθούσας

Τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνόδευσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε επίσκεψη στον σταθμό αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) του ΔΕΣΦΑ στο νησί της Ρεβυθούσας.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποίησαν τον περίπλου του νησιού και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκαλί, ενώ συνομίλησαν με
τους εργαζόμενους και τα στελέχη του ΔΕΣΦΑ. Με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, η κυβέρνηση θα προωθήσει την προσθήκη Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης (FSU) στη Ρεβυθούσα, αυξάνοντας τη συνολική διαθέσιμη χωρητικότητα αποθήκευσης από 225.000 κυβικά σε περισσότερα από 380.000 κυβικά μέτρα.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Τρικαλινός Υπουργός δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή της παράνομης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, κινήθηκε άμεσα για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας. Το σχέδιό μας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αύξηση της δυναμικότητας της Ρεβυθούσας με την προσθήκη μιας πλωτής δεξαμενής, προκειμένου να ενισχύσουμε την εθνική ενεργειακή ασφάλεια σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι η στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα συνεχιστεί για όσο διαρκεί η διεθνής ενεργειακή κρίση».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης