Ροή Τοπικά

Μνήμη δικαίου, Αλεξίου Αρχιερέως

Τη μνήμη του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, τιμά σήμερα η Εκκλησία μας και μια τέτοια μέρα εόρταζε τα ονομαστήριά του ο Μακαριστός Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος.

Διαποίμανε τη Μητρόπολη μας επί 34 συναπτά έτη και από την ημέρα ενθρονίσεως του την 21ην Οκτωβρίου 1981 μέχρι σήμερα ανάλωσε τον εαυτό του στην διακονία του ενεπιστευθέντος αυτώ περιουσίου λαού του Θεού αθόρυβα, πλην όμως δημιουργικά, καλύπτοντας όλες τις πτυχές της εκκλησιαστικής ζωής και δράσης.

Ιδιαίτερη φροντίδα έδειξε στην ανέγερση και ανακαίνιση Ιερών Ναών με αποκορύφωμα την ανέγερση του Προσκυνηματικού Ναού επ’ ονόματι του Πολιούχου Τρικάλων Αγίου Βησσαρίωνος, ενός Ναού που απουσίαζε από την πόλη μας.
Έτερο χαρακτηριστικό έργο είναι η ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου «ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ» πλησίον του επισκοπείου, με αίθουσα διαλέξεων, εκκλησιαστική βιβλιοθήκη, εκκλησιαστικού μουσείου και του Ραδιοφωνικού Σταθμού «ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ».
Η τριακονταετής ποιμαντορία του σημαδεύτηκε, μεταξύ άλλων, από την επίσκεψη του μακαριστού Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Δημητρίου Α΄ (28-9-1990). Εκοιμήθη την 7η Δεκεμβρίου 2020.

Στη φωτό παραπάνω διακρίνεται με το πνευματικό του ανάστημα, επίσης εορτάζοντα σήμερα, Πρωτοσύγκελλο της καθ’ ημάς Μητροπόλεως Αλέξιο Κανίνα, κατά τη Θεία Λειτουργία επί της εορτής του Αγίου Αλεξίου το έτος 2016.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης