Τοπικά

Μπήκαν τα θεμέλια της νέας γέφυρας στο Διαλεκτό Τρικάλων (video)

1,9 εκ. € ο προϋπολογισμός του έργου το οποίο εκτελεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου όπου κατασκευάζεται η νέα γέφυρα, στο Διαλεκτό Τρικάλων. Ήδη μάλιστα έχουν μπει και τα θεμέλια αυτής και είναι πιθανόν αν κρατήσει λίγο ακόμη ο καιρός και δεν κατεβάσει ο Πηνειός νερό, τις επόμενες εβδομάδες να πάρει και την τελική της μορφή.

Οι Κώστας Αγοραστός και Χρήστος Μιχαλάκης έτρεξαν όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε να κατασκευαστεί η νέα, σύγχρονη και ασφαλής γέφυρα, σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.900.000 € και εκτός από την κατασκευή της γέφυρας, προβλέπεται η δημιουργία νέων προσβάσεων (μέσα και από το δασάκι του Μπάτζιου), καθώς και η διαμόρφωση της κοίτης του Πηνειού ποταμού.

Είναι έργο ζωής λένε στο trikalavoice.gr σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης  καθώς λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να αντιμετωπιστούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των ποταμών, όπως αυτά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Η νέα γέφυρα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αντέξει έντονα καιρικά φαινόμενα για τα επόμενα πολλά χρόνια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης