Τοπικά

Μόλις 4 ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Τρικάλων

trikalavoice.gr

Μόλις 4 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων με covid-19. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων φέρνει αποκλιμάκωση και στον αριθμό των νοσηλειών στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης το οποίο βρίσκει ξανά τους κανονικούς του ρυθμούς μετά από 2.5 ολόκληρα χρόνια.

 

Εντωμεταξύ σχεδόν δύο εβδομάδες από την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε κλειστούς χώρους, σχολεία, καταστήματα κλπ, τα κρούσματα κορωνοϊού δείχνουν πλέον σαφείς ενδείξεις ανόδου.

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε στην ΕΡΤ ότι «υπάρχει μια αυξητική τάση αυτή την εβδομάδα, η πρώτη μετά τόσο καιρό, αλλά δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας». Σημείωσε ακόμη ότι «τουλάχιστον 20 χώρες στην Ευρώπη έδειξαν αυξητική τάση την περασμένη εβδομάδα».

Ο καθηγητής-μέλος και της επιτροπής ειδικών που συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας δήλωσε ακόμη ότι «είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη. Θα έχουμε πιο σίγουρα δεδομένα προς το τέλος της εβδομάδας».

Αν και δεν είναι εύκολο να γίνουν μακροπρόθεσμες προβλέψεις, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ακόμη ότι «πιθανότατα η επιστροφή στα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα γίνει χωρίς μάσκες».

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης