Τοπικά

“Μύλος των Ξωτικών”: Εργαζόμενοι και επισκέπτες μόνο εμβολιασμένοι

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αποκάλυψε ότι η Επιτροπή των Ειδικών εισηγείται είσοδο στα θεματικά πάρκα μόνο για εμβολιασμένους. Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega και ερωτηθείς για το αν υπάρχει εισήγηση για τα θεματικά πάρκα ώστε να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και να είναι και οι εργαζόμενοι εμβολιασμένοι, ο Αθ. Εξαδάκτυλος επιβεβαίωσε πως ισχύει αυτό.

 

«Εχουμε μια εποχική απασχόληση, άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα και δεν προβλέπεται για αυτά εμβολιασμός και εφόσον θα κινηθούν με γονείς μέσα στα θεματικά πάρκα που προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι, είναι λογικό να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», εξήγησε.

«Θα μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self test πριν τις γιορτές»
«Όσον αφορά στη διασπορά είμαστε σε φάση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης. Θα μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self test που θα κάνουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι» είπε.

Αναφορικά με τη χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης ή του πιστοποιητικού εμβολιασμού είπε ότι «έχει υπάρξει αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει, κάπου. Με την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον τα δεδομένα αλλάζουν, πιθανόν να δούμε διαφοροποιήσεις σε όσα ισχύουν μέχρι τώρα» συμπληρώνοντας για τη νέα παραλλαγή ότι «σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε απαντήσεις για την Όμικρον».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης