Τοπικά

Νέα άσφαλτος μέχρι την Παναγία Τρικάλων

Δημοπρατείται η συντήρηση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Αμπελοχώρι – Παναγιά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  προϋπολογισμού 258.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε  συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας, συνεχίζει να παράγει έργο και να παρεμβαίνει σε τομείς που αφορούν άμεσα στην ασφάλεια των πολιτών, στη μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και στη μεταφορά των εμπορευμάτων. Με τη σύμβαση που υπογράψαμε, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στο δρόμο Αμπελοχώρι – Παναγιά  αποκαθιστώντας φθορές που έχει υποστεί είτε από την πολυχρησία, είτε από τις καιρικές συνθήκες».

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού Αμπελοχώρι – Παναγία, μήκους περίπου 1,000 χιλιομέτρου, με αρχή το πέρας του υπάρχοντος ασφαλτικού.

Ειδικότερα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες.

Α. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ

Στην κατηγορία των χωματουργικών περιλαμβάνονται εκσκαφές διαπλάτυνσης του καταστρώματος και βελτίωσης της μηκοτομής της οδού, η μόρφωση τάφρου απορροής ομβρίων , η άρση των καταπτώσεων και η κατασκευή τελικής στρώσης επιχώματος με κατάλληλο ορυκτό υλικό περιοχής αμμοχαλικώδες συστάσεως, συμπυκνωμένου πάχους 30 εκατοστών.

Β. ΤΕΧΝΙΚΑ

Στην κατηγορία των τεχνικών περιλαμβάνονται έργα αντιστήριξης πρανών όπως τοίχοι αντιστήριξης εξ αόπλου σκυροδέματος καθώς και έργα αποχέτευσης ομβρίων όπως  σωληνωτοί οχετοί και επενδεδυμένες τάφροι. Οι ακριβείς θέσεις και διαστάσεις των τεχνικών θα οριστικοποιηθούν από την Υπηρεσία κατά την εγκατάσταση του αναδόχου.

Γ. ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ

Στις εργασίες οδοστρωσίας περιλαμβάνονται η κατασκευή υπόβασης , βάσης και ερεισμάτων με θραυστό υλικό λατομείου 3Α των ΠΤΠ 0150 – 0155 και 0160 αντίστοιχα. Τα συμπυκνωμένα πάχη των στρώσεων υπόβασης , βάσης , ερεισμάτων θα είναι 10,10 και 5 εκατοστά αντίστοιχα.

Δ. ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ

Στην κατηγορία των ασφαλτικών περιλαμβάνονται οι εργασίες

· ασφαλτική προεπάλειψη

· ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5 εκατοστών με ασφαλτόμιγμα κλειστού τύπου

Ε. ΣΗΜΑΝΣΗ

Σε κατάλληλες θέσεις της οδού, οι οποίες θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία, θα τοποθετηθούν χαλύβδινα στηθαία ασφαλείας καθώς και πινακίδες Σήμανσης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης