Τοπικά

Νέα, αυστηρή κριτική Χάιδου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τέλος του 2021 ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της θητείας της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας. Μια θητεία που έρχεται να προστεθεί στις θητείες της ίδιας αρχής (2010-2014 και 2014-2019) . Δυστυχώς παρότι η περιφερειακή αρχή ευαγγελίζεται συνεχόμενα μεγάλα έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί και μάλιστα καθημερινώς τα προβάλει στα μέσα (άραγε γιατί τα μέσα αγαπούν τόσο τον περιφερειάρχη;;(wink) , σε όσα τους καταλογίζονται ως αστοχίες αλλά κυρίως έργα που δεν περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό τους εκεί κωφεύουν προκλητικά αμφότεροι. Μη έχοντας καμία διάθεση να μειώσω το ήδη εκτελεσμένο έργο της διοίκησης ως τώρα οφείλω να αναδεικνύω όσα θα έπρεπε και θα μπορούσαν να γίνουν αλλά για μη πειστικούς λόγους δεν έγιναν ποτέ.

Συγκεκριμένα τα πρώτα 2.5 έτη της θητείας μας, έφερα στο Περιφ. Συμβούλιο αρκετά θέματα που αφορούν την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων μέσω επερωτήσεων μου. Κατά τη συζήτηση των επερωτήσεων οι απαντήσεις γενικές και συγκεχυμένες και κυριότερα η ευθύνη για ότι δεν προγραμματίστηκε να γίνει δεν βαραίνει πότε την διοίκηση αλλά πάντα αλλού.

 

Σας παραθέτω τα σημαντικότερα έργα που λιμνάζουν χρόνια ολόκληρα και έχω καταθέσει σχετική επερώτηση:
1. Χαμηλή απορροφητικότητα ΕΣΠΑ (προ τελευταία θέση μεταξύ υπόλοιπων περιφερειών με στοιχεία Υπ. Ανάπτυξης)
2. Φράγμα Ληθαίου ημιτελές (προγραμματισμός να τελειώσει το 2018 – ακόμη καμία ενέργεια ολοκλήρωσης)
3. Φράγμα πύλης (καμία ενέργεια για ολοκλήρωση μελέτης και συνεννόησης με ΥΠΑΤ για το ποιος φορέας θα αναλάβει το έργο)
4. Ολοκλήρωση οδικού άξονα Τρικάλων – Άρτας (από γέφυρα Αλεξίου ως Αρματωλικό – μεγάλο το κόστος να υλοποιηθεί, να το κάνει το υπουργείο Υποδομών είπανε)
5. Περιφερειακός δρόμος Καλαμπάκας (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε)
6. Κλειστό αθλητικό γήπεδο Φαρκαδόνας (μια αμαρτωλή ιστορία που κρατά χρόνια και με ευθύνη της Δημοτικής αρχής)
7. Καθυστέρηση αποζημιώσεων στους σεισμοπαθείς του δήμου Φαρκαδόνας (δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας όμως έπρεπε να παρθούν πρωτοβουλίες πιέσεων προς τον αρμόδιο Υπουργό)
Εύχομαι ολόψυχα στο νέο προεδρείο κατά τη θητεία του να προωθήσει όλα τα παραπάνω βαθύτατα σημαντικά αναπτυξιακά έργα για την περιοχή μας και στο τέλος της τετραετίας να μη συνεχίσουμε να μιλάμε για ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για τη Θεσσαλία μας.
Ιωάννης Χάιδος
Περιφερειακός Σύμβουλος Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης