Τοπικά

Νέα δεδομένα στην καθαριότητα της λαϊκής αγοράς Τρικάλων

Η συμμετοχή των παραγωγών στη συγκέντρωση απορριμμάτων στη λαϊκή αγορά που οδηγεί σε μείωση του χρόνου αποκομιδής τους από τον Δήμο, είναι το νέο δεδομένο για την καθαριότητα στη λαϊκή. Ο σχεδιασμός αυτός υλοποιείται από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γ. Ζιώγα, ο οποίος αρχικώς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σωματείων των παραγωγών. Μαζί τους συζητήθηκε ο τρόπος προώθησης της συνεργασίας για την εφαρμογή του Κανονισμού, που προβλέπει τη συγκέντρωση απορριμμάτων με ευθύνη των ίδιων των παραγωγών.
Στη συνέχεια, με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, έγινε ενημέρωση – υπενθύμιση στους παραγωγούς, για τη νόμιμη διαδικασία. Μάλιστα, τις πρώτες ημέρες του μέτρου, ο Δήμος Τρικκαίων μοίρασε και σακούλες απορριμμάτων στους παραγωγούς, ώστε αυτοί να διευκολύνουν τη δουλειά των εργαζομένων του Δήμου.
Ηδη, όπως τόνισε ο Γιώργος Ζιώγας, υπάρχει τεράστια μείωση του χρόνου αποκομιδής απορριμμάτων από την καθημερινή λαϊκή αγορά, περίπου στο μισό. Αυτό σημαίνει, ότι μειώνεται και το κόστος για τον πολίτη, ενώ υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης των δρομολογίων των απορριμμάτων, με πρόσθετο όφελος για τον πολίτη. Εξάλλου ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είχε θέσει την καθαριότητα ως ένα από τα βασικά ζητήματα με τα οποία ο Δήμος θα ασχοληθεί ενεργότερα αυτήν την τετραετία. Οι πρωτοβουλίες συνεχίζονται και σε άλλους τομείς της καθαριότητας στην πόλη και τα χωριά και θα ανακοινωθούν συντόμως.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης