Τοπικά

Νέα εποχή για τη Θεσσαλία. Ορκίστηκε ο Αγοραστός (φώτο)

Ώρα για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το βράδυ της Παρασκευής, όπως καταγράφει το trikalavoice.gr τελέστηκε στον εμβληματικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας η Ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής, υπό τον εκλεγμένο για Τρίτη συνεχόμενη φορά περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Την Ορκωμοσία τέλεσε ο επιχώριος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, παρουσία των Μητροπολιτών Ελασσώνος Χαρίτωνος, Τρίκκης & Σταγών Χρυσοστόμου, Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου.

Από τα Τρίκαλα ορκίστηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι οι Χρήστος Μιχαλάκης (αναπληρωτής περιφερειάρχης), Ντίνος Μπάρδας, Χρήστος Γακόπουλος, Γιάννης Μπουτίνας και Δήμητρα Νάτσινα (από την παράταξη Αγοραστού), οι Γιάννης Χάιδος, Σταύρος Τραγάνης, Θανάσης Τσιάρας (παράταξη Τσιλιμίγκα) και Βάσω Μπακάση ( “Λαϊκή Συσπείρωση”).

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για την Τρίτη του θητεία. Μια 4ετία που το βάρος αναμένεται να δοθεί στις νέες επενδύσεις και στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας.

«Αισθάνομαι ευγνώμων για όλα τα καλά που μου έφερε η ζωή και όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μου» ξεκίνησε σε προσωπικό τόνο τον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης «ευχαριστώ πολύ, από τα βάθη της καρδιάς μου, πραγματικά, ειλικρινά όλους σας για την ισχυρή λαϊκή εντολή που μας δώσατε στις εκλογές του Μαΐου. Ευχαριστώ όλους όσοι μας ψηφίσατε και όλους όσοι θέλατε, αλλά δεν μας ψηφίσατε. Με την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, μας δώσατε τη δυνατότητα να διοικήσουμε  σύμφωνα με τις δικές σας εντολές και αποτρέψατε τη συνδιαλλαγή, τις συναλλαγές, τις εξαρτήσεις».

«Σήμερα» συνέχισε «προχωράμε σε μια νέα εποχή, όπου προτεραιότητες μας είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία, μια οικονομία που   δουλεύει για τον άνθρωπο και  δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Μια Περιφέρεια που δίνει ίδιες ευκαιρίες  σε όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Μια Περιφέρεια αξιοκρατική, καθαρή, δίκαιη. Επενδύοντας στο μέλλον. Αυτός είναι ο αγώνας μας για τη Θεσσαλία. Σήμερα, όλοι μαζί, στέλνουμε ένα μήνυμα δημιουργίας, συλλογικής προσπάθειας και άλλης οπτικής για τη σύγχρονη ζωή, με πρωτοπορία και καινοτομία στη δημιουργία θετικών κοινωνικών πόλων, με ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Ως πολιτικός και ακόμη περισσότερο ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, όλα τα χρόνια που στάθηκα δίπλα στον πολίτη, τον άνθρωπο, τον φίλο έχω αντιληφθεί ότι τελικά αυτό που αφήνεις πίσω σου υπηρετώντας τα κοινά είναι αυτό που μένει στις ζωές των άλλων.  Σήμερα ξεκινάμε τη νέα θητεία με πίστη, με ελπίδα, επιμονή και υπομονή, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Με όρεξη για δουλειά και δημιουργία και εντέλει με χαρά για τη ζωή και για ό,τι μας επιφυλάσσει το αύριο. Με ήσυχη τη συνείδησή μας, ως μόνη ανταμοιβή μας. Και τελικό κριτή των πράξεών μας, την Ιστορία».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης