Τοπικά

Νέα κινητοποίηση των φοιτητών σήμερα στα Τρίκαλα

Αντιδρούν και οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων στο Νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

 

 

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που ήρθε για διαβούλευση την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε πως η κριτική μας στο περιεχόμενό του και στις στοχεύσεις του είναι δίκαιη, αφού αυτό φέρνει και δίδακτρα στα προπτυχιακά, γιατί την ίδια στιγμή που δίνονται δικαιώματα στους αποφοίτους των ιδιωτικών, φοιτητές και απόφοιτοι Τμημάτων δημόσιων πανεπιστημίων εδώ και 6 χρόνια δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας για να μπορούμε να σπουδάζουμε στο δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, για να δουλεύουμε με αξιοπρεπείς όρους και μισθούς, με μια καλύτερη προοπτική. Είναι αγώνας για ένα πραγματικά καλό δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο.

Για αυτό η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών έχει απορρίψει το νομοσχέδιο, και αυτή η απόφαση είναι αμετάκλητη.

Αναμασώντας τα περί «ιστορικής μεταρρύθμισης» και προσπερνώντας τις μαζικές αντιδράσεις της νεολαίας και του λαού ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, ισχυρίστηκε στο κυριακάτικο μήνυμά του ότι «τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα αρχίσουν να δέχονται αιτήσεις φοιτητών από τον Σεπτέμβριο του 2025».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης, είπε σε συνεντεύξεις του ότι στόχος είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τη διαβούλευση, που λήγει στις 18 του μήνα, και να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Είναι αναμενόμενο να μη θέλει η κυβέρνηση να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα μας, να φοβάται να αντιμετωπίσει τις πραγματικές πλειοψηφίες που έχουν μιλήσει στους δρόμους, «εκεί που ψηφίζονται και καταψηφίζονται τα νομοσχέδια».

 

 

Στο δίλημμα που τίθεται, τα κέρδη τους ή οι σπουδές, «έχουμε επιλέξει το δεύτερο και έτσι θα πορευτούμε

 

Ξέρουμε καλά πως η αντιμετώπιση της Παιδείας ως εμπορεύματος νομιμοποιεί την αδικία, υποβαθμίζει τα πτυχία, φέρνει αντιδραστικές αλλαγές στα δημόσια πανεπιστήμια. Για αυτό συνεχίζουμε και  κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις.

 

Η σχολή μας βρίσκεται σε κατάληψη για δεύτερη εβδομάδα, το μήνυμα «να μην κατατεθεί» το νομοσχέδιο για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που έχει δοθεί ηχηρά από όλους μας, από τις πραγματικές πλειοψηφίες στους δρόμους και στα αμφιθέατρα όλο αυτό το διάστημα καλούμε να  ακουστεί ξανά μαζικά και δυναμικά με νέο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη 15/2 , 12μμ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση για όλους και όλες.
  • Οχι στην παράκαμψη του άρθρου 16.
  • Ενα πτυχίο ανά αντικείμενο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα.
  • Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Οχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ και την «Μπολόνια».
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Εκπαίδευση.
  • Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.
  • Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους. Κατάργηση της ΕΒΕ”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης