Ροή Τοπικά

Νέα πάρκα σε Σωτήρα και Ρίζωμα φτιάχνει ο Δήμος Τρικκαίων

Δεν υπάρχει μόνο το πάρκο του Αη Γιώργη. Και το (νέο) πάρκο της Σωτήρας, με έκταση ακριβώς όση αυτή στον Αη Γιώργη, αλλά και το αθλητικό πάρκο Ριζώματος, αποτελούν ευκαιρίες για άθληση και αναψυχή για κατοίκους του Δήμου Τρικκαίων.
Ειδικά το πάρκο στη Σωτήρα, ακριβώς απέναντι από τις εργατικές κατοικίες, έχει διπλό ρόλο.  Ο ένας, να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της δυτικής πλευράς της πόλης, αποσυμφορώντας έτσι το πάρκο του Αη Γιώργη 9έχει και ακριβώς την ίδια έκταση). Ο δεύτερος, να ολοκληρωθεί ως χώρος του Ερασιτέχνη ΑΟΤ, με τη δημιουργία των γηπεδικών εγκαταστάσεων, όπως προκύπτει από τη συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Η Αστική Ανάπτυξη Τρικάλων ΑΕ, η εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, ανέλαβε τη διαμόρφωση του χώρου για τους πολίτες. Φύτευση δέντρων, καλάθια απορριμμάτων, διαμόρφωση, παγκάκια, κιόσκι, βελτίωση εγκαταστάσεων, αυτόματο πότισμα, πρόσθετες εργασίες περίφραξης, ολοκληρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Απομένουν κάποιες εργασίες για να είναι ο χώρος ακόμη πιο προσβάσιμος, αν και ήδη, πολλοί/ες κάτοικοι επιλέγουν το πάρκο για άθληση.
Ταυτοχρόνως, στο πάρκο του Ριζώματος, έγιναν επισκευές στον ηλεκτροφωτισμό, επισκευές διαφόρων βλαβών, τοποθετήθηκαν νέοι προβολείς και ο χώρος πλέον προσφέρεται και για ομαδικά αθλήματα και για κατά μόνας άθληση.
Το σημαντικότερο; Και οι δύο χώροι διαθέτουν πλέον καθημερινή φροντίδα για το πράσινο και την καθαριότητα. Εξάλλου, όπως αποδείχθηκε και στο πάρκο Αη Γιώργη, η καθαριότητα και η συνεργασία πολιτών και προσωπικού του Δήμου, αναβαθμίζει την ποιότητα κάθε χώρου, ώστε να είναι πιο όμορφος και πιο φιλόξενος, για κάθε πολίτη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης