Τοπικά

Νέα πτέρυγα covid-19 στο Νοσοκομείο Τρικάλων, στη Β΄ Παθολογική

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου λαμβάνει έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr το Δ.Σ. συνήλθε το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση που επικρατεί στον Νοσηλευτικό μας ίδρυμα έπειτα από την δραματική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες και την ανάγκη εξασφάλισης νέων κλινών. Στο πνεύμα αυτό, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Στέφανος Τσουρβάκας πρότεινε την συν-λειτουργία της Α΄ και Β΄ Παθολογικής Κλινικής στο επόμενο χρονικό διάστημα-και εφόσον χρειαστεί-και στο χώρο της Β΄ Παθολογικής να φιλοξενούντα τα ύποπτα ή και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19.

Ο Στέφανος Τσουρβάκας εισηγήθηκε τα εξής: «Οι αυξημένες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη COVID-19 στο Γ.Ν.Τρικάλων (άνω των 60), καθιστούν αναγκαία τη λειτουργία και της 3ης πτέρυγας του 4ου ορόφου του Νοσοκομείου (Πτέρυγα Παιδιατρικής), ως Τμήμα νοσούντων από COVID-19, κάτι που στην πράξη έχει ήδη γίνει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των κλινών COVID-19 σε 72. Προς ενίσχυση του Ιατρικού Προσωπικού του Τμήματος COVID-19 , προτείνω τη Μετακίνηση τριών (3) Ειδικευμένων Ιατρών, ενός Παθολόγου, ενός Ουρολόγου, ενός Καρδιολόγου και ενός (1) Γυναικολόγου καθώς και ενός Ειδικευομένου Ιατρού. Με την ανακατανομή του Ιατρικού Προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων του Τμήματος COVID-19 καθώς και με την αύξηση των κλινών του συγκεκριμένου Τμήματος, καθίσταται πλέον αναγκαία και η συν-λειτουργία Κλινικών του Νοσοκομείου, πέραν αυτών που ήδη έχουν γίνει, (Ορθοπεδικής, Ουρολογικής, Χειρουργικής Οφθαλμολογικής). Βάσει των παραπάνω, προτείνω τη συν-λειτουργία των δύο Παθολογικών Κλινικών του Γ.Ν.Τρικάλων, Α΄ και Β΄ Παθολογική Κλινική, στην πτέρυγα της Α΄ Παθολογικής Κλινικής με σύνολο οκτώ (8) Ειδικευμένων Παθολόγων και το σύνολο Ειδικευομένων των Παθολογικών Κλινικών (εκτός των 2 που έχουν ήδη μετακινηθεί στο Τμήμα COVID-19). Η πτέρυγα της Β΄ Παθολογικής να χρησιμοποιηθεί προς το παρόν για νοσηλεία υπόπτων περιστατικών COVID-19 και, εάν παραστεί ανάγκη, και νοσούντων από COVID-19. Με τη συν-λειτουργία των δύο Παθολογικών Κλινικών, καθίσταται προφανές ότι γίνεται καλύτερη δυνατή χωροταξική διαχείριση με την ανάπτυξη περισσότερων κλινών για περιστατικά COVID-19 και ταυτόχρονα αξιοποίηση νοσηλευτικού και διαχείριση του ιατρικού δυναμικού των δύο Κλινικών. Η εφημεριακή κάλυψη του ενιαίου Παθολογικού Τμήματος προτείνω να γίνεται με δύο (2) Ειδικευμένους σε Ενεργό Εφημερία και έναν (1) σε Μικτή καθώς και με δύο (2) Ειδικευομένους Ιατρούς. 2».

Το Δ.Σ. έκανε δεκτή την εισήγηση (σ.σ. την καταψήφισε ο Στέφανος Μυλωνάς) και αυτή θα είναι σε ισχύ όσο τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτάσσουν και θα πάψει από τη στιγμή που θα αρκεί ο 4ος όροφος και μόνο για τη νοσηλεία των ασθενών με covid-19.

Δείτε ΕΔΩ την αναρτημένη απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε πως θα γίνει η κατανομή των ιατρών στη νέα πτέρυγα (δείτε ΕΔΩ).

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην παραπάνω απόφαση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, καθώς οι κλίνες στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του 4ου ορόφου παρουσιάζουν ήδη πληρότητα κοντά στο 100%.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης