Τοπικά

Νέα υπενθύμιση του Δήμου Τρικκαίων για τα απορρίμματα

Μερικές πολύ απλές συμβουλές για καθαρότερη πόλη, υπενθυμίζει ο Δήμος Τρικκαίων. Με αφορμή τα επί μέρους ζητήματα που ανακύπτουν από την πορεία αναδιοργάνωσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας και των νέων δράσεων που υλοποιήθηκαν (στη λαϊκή αγορά, τις γειτονιές, τη διαδικασία αποκομιδής απορριμμάτων, το «20000»), ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει:
– Οι σακούλες εκτός κάδων απορριμμάτων, που παραμένουν κρεμασμένες σε οικίες, σύμφωνα με τον νόμο δεν αποκομίζονται.
Ο πολίτης μπορεί να ζητήσει κάδο μέσω του «20000» και μέχρι τότε να κατευθύνεται στον πλησιέστερο κάδο για να απορρίψει τα απορρίμματα.

– Τα κλαδιά, σύμφωνα με τον νόμο, θα πρέπει να είναι συσκευασμένα μέχρι τρία μικρά δεμάτια και δύο σακούλες, προκειμένου να αποκομίζονται.
Οι μεγαλύτερες ποσότητες δημιουργούν άσχημη αισθητικά εικόνα και αποτελούν εστία μόλυνσης. Ο πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με το «20000» για να ειδοποιήσει για την έλευση του συγκεκριμένου οχήματος αποκομιδής.

– Για τα ογκώδη αντικείμενα ο πολίτης θα πρέπει επίσης να επικοινωνεί με το «20000», για να οριστεί ημερομηνία συγκέντρωσής τους. Μέχρι την ημέρα εκείνη ο Δήμος συστήνει, τα ογκώδη αυτά αντικείμενα να μην απορρίπτονται δίπλα από τους κάδους. Προέχουν, η δημόσια υγιεινή, η ασφάλεια και η αποφυγή κινδύνων.

– Οι κάδοι των απορριμμάτων είναι ασφαλέστερο και πιο υγιεινό για όλους να κλείνουν από το ειδικό πεντάλ στη βάση τους. Αποφεύγονται έτσι δυσάρεστες μυρωδιές και δεν αυξάνονται εστίες μόλυνσης

– Ειδικά στα χωριά, παρακαλούνται οι κάτοικοι να απορρίπτουν στους κάδους ΜΟΝΟ αστικά λύματα και όχι υπολείμματα οργανικά ή ζωικά, από κήπους ή αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει την προσπάθεια για πιο καθαρή πόλη, με τη συνεργασία όλων των πολιτών.
Το τηλεφωνικό κέντρο 2431020000 και ο ηλεκτρονικός τρόπος επικοινωνίας (20000.trikalacity.gr και Trikala check app από iOS και Android) είναι τρόποι για να μπορούν να καταχωρίζονται τα αιτήματα και να διευκολύνεται ο προγραμματισμός των υπηρεσιών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης