Τοπικά

Νέες αντικειμενικές αξίες στα Τρίκαλα. Δείτε τι αλλάζει…

Στο σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων εντάσσονται σταδιακά το επόμενο διάστημα 2.167 περιοχές ανά την Επικράτεια. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την σύνταξη των σχετικών διαδικασιών και θα προχωρήσουν την υλοποίηση της επέκτασης.

 

 

Ένας μεγάλος αριθμός από Δήμους όλης της χώρας, έχουν ήδη αποστείλει στοιχεία και γνωμοδοτήσεις στο ΥΠΟΙΚ, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμη που δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των υπηρεσιών του υπουργείου.

Εκτός της Αττικής στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται να αποκτήσουν για πρώτη φορά αντικειμενικές αξίες περιοχές στην Αχαΐα (Διακοπτό, Αιγείρα, Πλάτανος, Σελιανίτικα, Ψαθόπυργος), στην Ηλεία (Κυλλήνη, Αρχαία Ολυμπία), στα Τρίκαλα (Περτούλι, Ελάτη, Πύλη, Καστράκι) στη Φλώρινα (Αμύνταιο, Αγιος Παντελεήμονας, Πρέσπες, Φιλώτας, Δροσοπηγή, Πισοδέρι, Κρυσταλλοπηγή, Μελίτη).

Να σημειωθεί πάντως ότι η εν λόγω επέκταση στους συγκεκριμένους οικισμούς αφορά μόλις το 1,5% του συνολικού πληθυσμού της Επικράτειας και όπως είναι προφανές, δεν πρόκειται απλώς για απομακρυσμένους αλλά για αραιοκατοικημένους ή ερημωμένους οικισμούς, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη συλλογή όχι μόνο τεχνικών αλλά και εμπορικών στοιχείων για τις συγκεκριμένες Ζώνες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης