Ροή Τοπικά

Νέες πρωτοβουλίες Παπαστεργίου για τον εμβολιασμό

Με τη φράση “Το εμβόλιο σώζει ζωές” ο δήμαρχος Τρικκαίων δείχνει το δρόμο της λογικής και αυτόν που θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι.

 

Ο ίδιος ανέλαβε πρωτοβουλία ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και χθες ενημέρωσε πάνω από 120 Δημάρχους της χώρας για την αξία αλλά και αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

“Δεν στηριχτήκαμε σε βίντεο “πριν κατεβούν” αλλά στη γνώμη του γιατρού και καθηγητή πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος” σημειώνει ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαστεργίου και συμπληρώνει: “Γιατί τα εμβόλια είναι ασφαλή, τί είναι η μακροχρόνια νόσος, γιατί οι νέοι πρέπει να εμβολιαστούν παρότι είναι μάλλον αδύνατο να νοσήσουν βαριά, κολλάμε από έναν εμβολιασμένο; Ποια τα ποσοστά προφύλαξης από τα εμβόλια στις μεταλλάξεις και ποιος ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε Ελλάδα και Ευρώπη;
Τα εμβόλια αποτρέπουν σοβαρές λοιμώξεις σε ποσοστό 96% (Pfizer/Moderna) και 92% (AstraZeneca).
Ο εμβολιασμένος δεν μεταδίδει τον ιό σε άλλα άτομα, ανέφερε ο κύριος Μόσιαλος, τονίζοντας ότι το εμβολιαστικό τείχος σπάει τη διασπορά του κορωνοϊού.
“Αν διαβάσετε τις παρενέργειες του Depon, δεν θα το ξαναακουμπήσετε” είπε χαριτολογώντας, θέλοντας να καταδείξει πως οι παρενέργειες σε όλα τα φάρμακα είναι υπαρκτές. Για τα εμβόλια του covid, ανέρχονται σε 0,1% σε 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Astra Zeneca σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και 0,15% σε ηλικίες άνω των 50, ένα απειροελάχιστο ποσοστό σε σχέση με τα ποσοστά θνησιμότητας σε περίπτωση νόσησης.
Τελικά θα ξαναζήσουμε όπως πριν, θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας, θα βγούμε, θα ταξιδέψουμε, θα αγκαλιάσουμε πάλι τους ανθρώπους μας;
Η απάντηση είναι απλή και προέκυψε αβίαστα.
Ναι, αν αφήσουμε τους φόβους μας και κλείσουμε ραντεβού για εμβόλιο.
Γιατί το εμβόλιο σώζει ζωές”.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης