Τοπικά

Νέο σφυροκόπημα Σκρέκα στη Κυβέρνηση, μέσα στη Βουλή (video)

Τις μεθόδους της «τυχοδιωκτικής κυβέρνησης του κ. Τσίπρα» κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων.

Κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και πανικό, προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, καθώς δεν δίστασε να «βαφτίσει» ένα προεκλογικό επίδομα ως 13η σύνταξη. «Ο παλαιοκομματισμός και η προσπάθεια εξαγοράς ψηφοφόρων στο απόγειο της» επισήμανε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην εξαγγελία για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, υπενθύμισε ότι η ίδια κυβέρνηση πριν από τέσσερα χρόνια είχε αυξήσει τον ΦΠΑ στο 24% από 13%.

Στον ενεργειακό τομέα, προσέθεσε ο  βουλευτής Τρικάλων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη ΔΕΗ στο χείλος της χρεοκοπίας, καθώς μια εταιρεία που το 2014 είχε καθαρά κέρδη 100 εκατ. ευρώ περίπου, έφτασε το 2018 να καταγράψει ζημίες – ρεκόρ της τάξεως των 903,8 εκατ. ευρώ. Ανάλογη εικόνα διάλυσης και οικονομικής κατάρρευσης εμφανίζουν και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως τα ΕΛΤΑ και οι αστικές συγκοινωνίες.

https://www.youtube.com/watch?v=BGydVj5V9Mw

Ο Κ. Σκρέκας αναφέρθηκε επίσης στην παθητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να παρουσιάζει επιτέλους στον ελληνικό λαό το περιεχόμενο των συζητήσεων και των συμφωνιών που έκλεισε με τον κ. Ερντογάν κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κ. Σκρέκας τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για μια νέα εθνική ενότητα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Συστατικό στοιχείο της εθνικής ενότητας θα είναι και η νέα ηθική που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη τόσο στη διακυβέρνηση της χώρας όσο και στην καθημερινή ζωή.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία του κ. Σκρέκα:

Κύριε πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδείξουμε για μια ακόμα φορά τον καταστροφικό απολογισμό της διακυβέρνησης της χώρας την τελευταία τετραετία από την τυχοδιωκτική και ιδεοληπτική παρέα του κ. Τσίπρα.

Μια κυβέρνηση που δεν δίστασε να ρίξει τη χώρα στα βράχια προκειμένου να ικανοποιήσει τα μικροπολιτικά της συμφέροντα, στο πλαίσιο του σχεδίου της να διχάσει τους Έλληνες και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην εξουσία με κάθε δυνατό μέσο:

Μια κυβέρνηση που προώθησε και συνεχίζει να προωθεί τον άκρατο χυδαίο λαϊκισμό, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την εθνική υποχωρητικότητα

Μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή και σε πανικό, που πανηγυρίζει που επιστρέφει το ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% που εκεί το παρέλαβε το 2014, από το 24% που εκείνη το είχε ανεβάσει επί 4,5 χρόνια.

Η υποκρισία περισσεύει βέβαια όταν το θέμα έρχεται στη δήθεν 13 σύνταξη. Πρώτον η 13 σύνταξη θα έπρεπε να κοστίζει πάνω από 2,2 δις ευρώ ενώ ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα δώσει μόλις 800 εκ.

Δεν άντεξε στον πειρασμό ο κ. Τσίπρας να πει για άλλη μια φορά ψέματα και να μετονομάσει ένα προεκλογικό επίδομα σε 13η σύνταξη.

Και γιατί  προεκλογικό?

Διότι όλοι γνωρίζουν ότι η 13 σύνταξη δινόταν στο τέλος κάθε χρονιάς τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Τσίπρας θα το δώσει φέτος όλως τυχαίως στις 23 Μαΐου. 23 πληρώνεσαι και 26 ψηφίζεις για ευρωεκλογές.

Ο παλαιοκομματισμός και η προσπάθεια εξαγορά ψηφοφόρων στο απόγειο.

Συγχαρητήρια για το καινούργιο που έφερε ο κ. Τσίπρας στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ (και) στον ενεργειακό τομέα αποκάλυψε ακόμα και στους πιο φανατικούς οπαδούς του αυτό που ήταν προφανές από την πρώτη ημέρα της σημερινής κυβέρνησης σε όλους τους άλλους Έλληνες: Ότι ήρθαν για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το εθνικό, δημόσιο συμφέρον. Και ότι αν καταστεί αναγκαίο για να επιτύχουν τους στόχους τους, δεν θα διστάσουν να κάνουν οτιδήποτε περνά από το χέρι τους και να θυσιάσουν τα συμφέροντα, το παρόν και το μέλλον της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανικανότητας και της εγκληματικής τους ανευθυνότητας αποτελεί η ΔΕΗ. Πριν από 10 μέρες, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ζημίες – ρεκόρ, ύψους 903,8 εκατ. ευρώ για το περυσινό έτος. Όλοι οι χρηματοοικονομικοί δείκτες αποκαλύπτουν την εικόνα μιας -ουσιαστικά- χρεοκοπημένης εταιρείας. Πρόκειται για το κορυφαίο επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία, Μια εταιρεία που το 2014 είχε καθαρά κέρδη 100 εκατ, ευρώ περίπου και χρηματιστηριακή αξία 2,5 δις. σήμερα έχει καταρρεύσει, καθώς οι ζημίες της πλησιάζουν στο 1 δις, οι ανείσπρακτες οφειλές στα 2,5 δις. ενώ η χρηματιστηριακή της αξία έχει βουλιάξει στα 300 εκατ. ευρώ.

Αυτοί που μιλούν λοιπόν για υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος διέλυσαν τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ΕΛΤΑ, τις Αστικές Συγκοινωνίες Αθηνών. Κερδοφόρες το 2014 ζημιογόνες το 2018.

Για τον αρμόδιο υπουργό, βεβαίως, όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό δεν είναι παρά μόνο μια παρανόηση(!). Όλα πάνε καλά για αυτόν και  με περισσή κυνικότητα περηφανεύεται ότι δε θα παραλάβουμε την κοινωνία να χρησιμοποιεί κεριά .Επιπλέον, έχει το θράσος ακόμα και σε επίσημης ανακοινώσεις να μιλά για βελτίωση της κερδοφορίας της ΔΕΗ μετά το 2014 καθώς και ότι οι επενδυτές αναγνωρίζουν τις θετικές προοπτικές της ΔΕΗ (!!!!).

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι.

Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αδύναμη Ελλάδα χωρίς κύρος και στιβαρή διεθνή παρουσία. Η κυβέρνηση παρακολουθεί την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Ερντογάν να κλιμακώνει τις προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, απειλώντας ευθέως την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Και αναρωτιόμαστε, τι συζήτησε κ. Τσίπρας με τον κ Ερντογάν, κατά την επίσημη επίσκεψη του τον περασμένο Φεβρουάριο στην Τουρκία; Ποιοι ακριβώς είναι οι όροι της λεγόμενης συμφωνίας αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο και ποια είναι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που συμφώνησε με τον κ. Ερντογάν όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση;

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι βέβαιο ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Η διχαστική νοοτροπία που συμπυκνώνεται στο προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «ή εμείς ή αυτοί» πρέπει να αποτελέσει οριστικά παρελθόν για τον τόπο μας. Χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ, μια νέα εθνική ενότητα ώστε να υλοποιήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την ανασυγκρότηση και το μετασχηματισμό της οικονομίας μας. Πάνω απ’ όλα έχουμε ανάγκη από μια νέα ηθική στη διακυβέρνηση της χώρας και στην καθημερινή ζωή που θα αξιοποιήσει όλες τις εμπειρίες τόσο από το μακρινό όσο και από το νεώτερο παρελθόν της χώρας μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης