Τοπικά

Να ανοίξει άμεσα η λαϊκή των Τρικάλων ζητά η Ομοσπονδία ΕΒΕ

Η απόφαση που απαγορεύει  την λειτουργία της  λαϊκής αγοράς των Τρικάλων φαίνεται πως δημιουργεί προβλήματα χωρίς κανένα όφελος.

Στην λαϊκή αγορά  πωλούνται φρέσκα προϊόντα που δεν μπορούν να αποθηκευτούν, με αποτέλεσμα αυτά να πάνε για καταστροφή με ότι αυτό σημαίνει οικονομικά για τους παραγωγούς και τους εμπόρους αυτών των προϊόντων.

Δημιουργείται επίσης πρόβλημα με την προμήθεια αυτών των προϊόντων από τους καταναλωτές οι οποίοι πλέον πρέπει να επισκέπτονται συχνά τα super markets . Έτσι οι καταναλωτές αντί να πάνε στον ανοιχτό χώρο της λαϊκής αγοράς,  που σημειωτέον είχαν παρθεί με απόφαση του Δήμου Τρικκαίων μέτρα πρόληψης τα οποία τηρούνταν, τώρα αναγκάζονται να συνωστιστούν μέσα στα Super markets, τα οποία επίσης έχουν επισκεφτεί άτομα και ομάδες  που πιθανώς φέρουν τον ιό Covid 19.

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι απαραίτητο για την οικονομική υγεία των επαγγελματιών της λαϊκής αγοράς και την υγεία των Τρικαλινών καταναλωτών, να λειτουργήσει άμεσα η καθημερινή υπαίθρια αγορά προσφέροντας μόνο προϊόντα διατροφής, σύμφωνα με τους όρους που είχαν αποφασιστεί  από το Δήμο Τρικκαίων.

Τέλος θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τους υπόλοιπους μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται  στις λαϊκές,  οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από την αρχή της πανδημίας και όπως είναι φυσικό βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ   ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ   ΚΑΙ   ΕΜΠΟΡΩΝ  Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης