Ροή Τοπικά

Να δοθεί επίδομα για καυσόξυλα σε δημότες της Πύλης ζητάει ο Μαράβας

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών,  με θέμα:

Την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε σχετικά με την δυσκολία κατάθεσης αιτήσεων δημοτών μας- κατοίκων του ορεινού όγκου – για την λήψη του επιδόματος θέρμανσης καυσοξύλων.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύλης αναφέρει:

«… Κύριε Υπουργέ,

Στη διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης για το επίδομα θέρμανσης καυσοξύλων, ένα από τα στοιχεία που είναι υποχρεωμένοι οι αιτούντες να συμπληρώσουν, για να επιβεβαιωθεί ο τόπος κατοικίας τους, είναι και ο λογαριασμός τους στη ΔΕΔΔΗΕ που δεν έχει όμως ενημερωθεί με τους επικαιροποιημένους  Ταχυδρομικούς Κώδικες (Τ.Κ.).

Δηλ., ενώ είναι κάτοικοι επιλέξιμων Τοπικών Κοινοτήτων κάτω των 1.000,00 κατοίκων, σύμφωνα με την Υ.Α. 1275/2020, απορρίπτονται από το σύστημα εξαιτίας του λανθασμένου Τ.Κ. που τους παρουσιάζει ότι κατοικούν σε μεγάλες πόλεις.

Οι δικαιούχοι συμπολίτες μας λαμβάνουν μήνυμα λάθους με την υπόδειξη: «Ο οικισμός που έχετε δηλώσει δεν είναι επιλέξιμος για αυτό το είδος καυσίμου».

Στην ουσία δεν εμφανίζονται πουθενά.

Έτσι, ένα μεγάλο κομμάτι των Κοινοτήτων στον ορεινό όγκο του Δήμου Πύλης  (ενδεικτικά αναφέρω Κοινότητα Μεσοχώρας – Μοσχοφύτου – Βαλκάνου κ.λ.π) αδυνατούν να ολοκληρώσουν την υποβολή της αίτησής τους στο σύστημα της ΑΑΔΕ και χάνουν τη δυνατότητα ενίσχυσης.

κ. Υπουργέ,

με το συγκεκριμένο λάθος ή αβλεψία, αποκλείονται εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής του Δήμου Πύλης Νομού Τρικάλων από την ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης.

Επειδή το εν λόγω παράρτημα της Απόφασής σας με τους λάθος Ταχυδρομικούς Κώδικες ( Τ.Κ.) στις Κοινότητες που δικαιούνται ενίσχυσης, χρήζει άμεσης διόρθωσης για αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των πολιτών,

Ζ η τ ο ύ μ ε  για  τους παραπάνω λόγους:

  1. Να τροποποιήσετε την υπ’ αριθμ. Α.1275 Απόφαση (ΦΕΚ 5576/17-12-20 τ.Β’), ώστε να συμπεριλαμβάνει τις Κοινότητες του Δήμου Πύλης για τις οποίες έχει γίνει λάθος καταγραφή ταχυδρομικού κωδικού.
  2. Να παρατείνετε τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για καυσόξυλα.

Παρακαλούμε τις δικές σας ενέργειες…».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης