Ροή Τοπικά

Νεανική παραβατικότητα. Συλλήψεις και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία

trikalavoice.gr

Σε φαινόμενο που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να εξελιχθεί η νεανική παραβατικότητα και στα Τρίκαλα.

 

 

Είδαμε τις τελευταίες μέρες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα και δεκάδες συλλήψεις ανηλίκων. Και στα Τρίκαλα όμως, όπως καταγράφει το trikalavoice.gr, μόλις τον τελευταίο μήνα υπήρξαν δυο συλλήψεις ανηλίκων, καθώς και των γονέων τους για παραμέληση. Ωστόσο καταγράφονται και άλλες περιπτώσεις, άγριων καυγάδων δια ασήμαντη αφορμή ή και φαινόμενα μπούλινγκ με τις πληροφορίες του trikalavoice.gr να αναφέρουν ότι γονείς παιδιού που το υπέστη, εκτός σχολείου, να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Τα επεισόδια νεανικής παραβατικότητας πληθαίνουν και γενικεύονται. Τα στοιχεία μιλάνε και στέλνουν πολύ ανησυχητικά μηνύματα:

* Την περίοδο 2011-2022, κάθε χρόνο καταγράφονται 252 περισσότεροι δράστες ηλικίας έως 17 ετών ή 303 ηλικίας έως 20 ετών

* Το 2022, στο 80,4% των περιπτώσεων νεανικής παραβατικότητας που απασχόλησαν την αστυνομία, καταγράφηκαν σωματικές βλάβες, ενώ πολλά από τα περιστατικά έλαβαν χώρα μέσα σε σχολεία.

* Μέσα σε ένα μήνα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνελήφθησαν 1.353 ανήλικοι και σχηματίστηκαν 1.201 δικογραφίες σε βάρος τους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης