Τοπικά

Ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα και αποζημίωση των αγροτών από τις πλημμύρες, ζητά η Μαρίνα Κοντοτόλη

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το αίτημα της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Αγροτών Φαρκαδόνας, για πλήρη αποζημίωση και σαφές χρονοδιάγραμμα όσων απαιτείται να γίνουν, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στις καλλιέργειές τους.

 

 

Αναφορά προς  τους/τις Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να απαντήσουν στη Βουλή, αναφορικά με τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών  Αγροτών Φαρκαδόνας, καθώς ένα μήνα μετά είναι αντιμέτωποι με ουσιαστικά προβλήματα που πλήττουν τα σπίτια τους, τα χωράφια τους και τις επιχειρήσεις τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η  Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Αγροτών Φαρκαδόνας, διεκδικούν ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την εκκαθάριση και την αντικατάσταση τους εξοπλισμού τους που καταστράφηκε, να αποσαφηνιστεί το συνολικό ύψος της αποζημίωσης των αγροτών, να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, να αποκατασταθούν ως καλλιεργήσιμα τα χωράφια τους και να αποζημιωθούν τουλάχιστον στα 285€/ανά στρέμμα στο βαμβάκι και στο καλαμπόκι.

Σε όλα τα παραπάνω καλούνται να απαντήσουν οι κ.κ. Υπουργοί άμεσα και πειστικά, καθώς οι αγρότες βιώνουν μία άνευ προηγουμένου κατάσταση και η υπομονή τους εξαντλείται.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης