Ροή Τοπικά

Ξεπροβόδισε για Τρίκαλα τον π. Αχίλλιο Τσούτσουρα ο Λαρίσης Ιερώνυμος

Με λόγους θερμούς ο κ. Ιερώνυμος αποδέσμευσε και επίσημα τον πρώην πρωτοσύγκελλό του, που έρχεται στη Μητρόπολη Τρίκκης.

Συγκεκριμένα και όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας του επί των ονομαστηρίων του χθες το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πατέρα Αχίλλιο Τσούτσουρα, που παίρνει απολυτήριο για τα Τρίκαλα.

Εξήρε το ήθος και τη συνέπειά του και εκμυστηρεύτηκε πως αρχικά ήταν αρνητικός στο να τον αποδεσμεύσει. Το δέχθηκε μόνο έπειτα από τις επίμονες πιέσεις του «καθώς δεν ήθελα να τον στενοχωρήσω». Συμπλήρωσε δε ότι «στο διάστημα που είμαι Μητροπολίτης Λαρίσης δεν πικραθήκαμε ποτέ με τον πατέρα Αχίλλιο, η αγάπη μου είναι δεδομένη γι’ αυτόν και με λυπεί η απόφασή του να φύγει». Ωστόσο κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στον π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, πλέον της 20ετίας πρωτοσύγκελλο της γειτονικής μας Μητροπόλεως, «αν δεν αναπαυτείς στα Τρίκαλα, εμείς σε περιμένουμε να επιστρέψεις εδώ, στον τόπο και στη διακονία σου».

Όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr (ΕΔΩ) ο Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, καλλικέλαδος και εγγράμματος κληρικός, έρχεται στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ως Ιεροκήρυκας και ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκε σε πανηγύρεις της καθ’ ημάς Μητροπόλεως.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης