Τοπικά

Ξεχάστε τα ορθάδικα μπαρ στα Τρίκαλα- «Λουκέτο» από την 1η παράβαση

Μόνο καθήμενοι στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και «λουκέτο» από την πρώτη παράβαση, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στον απόηχο της εκτίναξης των κρουσμάτων.

 

Ειδικότερα, τόνισε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, «ώστε να έχουμε ασφαλή διασκέδαση».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «το τελευταίο διάστημα κατεγράφησαν εκατοντάδες κρούσματα από χώρους διασκέδασης. Στον Νότιο Τομέα Αττικής η θετικότητα αυξήθηκε σημαντικά. Η θετικότητα πήγε στο 6,1% και στο 8,4% στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας».

Και συμπλήρωσε, σχετικά με τα πάρτι που πραγματοποιούνται, ιδιαίτερα σε μπιτς μπαρ και κλαμπ των νοτίων προαστίων της Αττικής, ότι εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Βαριά πρόστιμα, «λουκέτα» από την πρώτη παράβαση
Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε: Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας.

Σε περίπτωση παράβασης η ποινή θα είναι πρόστιμο 2.000 ευρώ για τα καταστήματα κάτω των 200 τμ και 5.000 ευρώ για τα καταστήματα άνω των 200 τμ και άμεση σφράγιση για 7 ημέρες.
Στη δεύτερη παράβαση ενιαίο πρόστιμο 10.000 και σφράγιση για 15 ημέρες.
Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.
«Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει παράβαση», πρόσθεσε.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης