Site icon TrikalaVoice

Ξημέρωσε με νέα μέτρα. Τι ισχύει από σήμερα στα Τρίκαλα και σε όλη τη χώρα

Την άμεση εφαρμογή περιοριστικών μέτρων, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού αλλά και η αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στον απόηχο των σχετικών εισηγήσεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, υπό το βάρος των ανησυχητικών δεδομένων για επιθετική διασπορά της μετάλλαξης «Ομικρον» του κορωνοϊού.

 

Παράλληλα, από τις 3 Ιανουαρίου και μετά αναμένεται να υιοθετηθεί νέο πλαίσιο μέτρων, με έμφαση τη διασκέδαση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, με βάση τις εισηγήσεις τις επιτροπής, τα μέτρα θα εφαρμοσθούν σε δύο στάδια:

Από σήμερα Παρασκευή στις 6 το πρωί

Από Δευτέρα 3ης Ιανουαρίου 2022

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά θα εστιάζουν κυρίως στη διασκέδαση -η επιτροπή εξετάζει διάφορα σενάρια για το ωράριο – τις αθλητικές εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και δραστηριότητες που δεν είναι ανάγκες.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι δεν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα τύπου lockdown και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα επαναφοράς του SMS.

Σχολεία, εκκλησία, θέατρα, σινεμά

Επίσης τόνισε ότι τα μέτρα δεν θα αφορούν στα σχολεία τα οποία, όπως είπε, θα ανοίξουν κανονικά, αλλά μόνο την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση και την τηλεργασία.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η μάσκα παραμένει υποχρεωτική και στην εκκλησία και στα θέατρα και τα σινεμά, ενώ εντείνονται οι έλεγχοι των μέτρων.

Exit mobile version