Site icon TrikalaVoice

Οδηγίες για τη διαδικασία αποζημιώσεων για τις πληγείσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες

To Επιμελητήριο Τρικάλων δημοσιεύει τις ακόλουθες οδηγίες για τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες. Από αύριο, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργεί καθημερινά γραφείο πληροφοριών και υποστήριξης των πληγέντων επαγγελματιών στα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βενιζέλου 1.

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ποιοι Δικαιούνται (Δικαιούχοι)

Επιτηδευματίες και νομικά πρόσωπα καθώς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ποιες ζημιές καλύπτονται:

Καλύπτονται οι υλικές ζημιές σύμφωνα με το ποσοστό της ζημίας που θα εκτιμηθεί από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής που συστήνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενδεικτικά:

Στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής και αποθηκευμένα προϊόντα κτλ.

 

Τι αιτήσεις κάνω;

Πως αποδεικνύω την ζημιά;

Δικαιολογητικά για την εκτίμηση των ζημιών από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής (ενδεικτικά)

Σε περίπτωση μη ύπαρξης αυτών, αναζητούνται από τους προμηθευτές ή τα βιβλία αποθήκης κ.λπ..

Η αρμόδια επιτροπή κρατικής αρωγής μπορεί να ζητά συμπληρωματικά στοιχεία.

Αν έχω πάθει ζημιά σε κτίριο

 

Που ζητάω πληροφορίες – υποστήριξη

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής (213 1331300 / 08:00 – 16:00) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ή εναλλακτικά στο email infoarogi@civilprotection.gr

 

Exit mobile version