Τοπικά

Οδηγίες Παπαστεργίου στους καταστηματάρχες για το κάπνισμα

hdr

Γόνιμος, ουσιαστικός και πολύπλευρος, ο διάλογος που για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala υλοποίησαν εν όψει του 9ου Μύλου των Ξωτικών. Ο Δήμος Τρικκαίων τα τελευταία 5 χρόνια πραγματοποιεί συναντήσεις για την εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας.
Φέτος, το 2019, η τρίτη κατά σειρά συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο Τρικκαίων, με τους επιχειρηματίες στον τομέα επισιτισμού – διασκέδασης – διαμονής των Τρικάλων (προηγήθηκαν χωριστές συναντήσεις ανά τομέα).
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου εστίασε σε:
– συνεργασία και βέλτιστη εικόνα των καταστημάτων για την πόλη
– αξιοποίηση των θετικών μηνυμάτων και των δράσεων που υλοποιούνται
– στήριξη του Μύλου των Ξωτικών στα επίπεδα της εξυπηρέτησης των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών και της συνεισφοράς
– εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη νέα του μορφή
Ειδικά για τον αντικαπνιστικό νόμο, ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε τις νέες του διατάξεις και την ουσιαστική πρωτοπορία του Δήμου στον τομέα αυτόν, ήδη από το 2017. Υπενθύμισε, ακόμη, το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν πολίτες και επιχειρηματίες για την εφαρμογή του νόμου.
Τις ειδικές διατάξεις του νόμου ανέλυσε η αν. προϊσταμένη της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Τρικκαίων κ. Λίτσα Κοντογιάννη.

Ακολούθως, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Ζιώγας παρουσίασε ορισμένες πλευρές των νέων δεδομένων για την καθαριότητα, ειδικά στις περιοχές με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ενημέρωσε, δε, για τις νέες πρακτικές σε θέματα ανακύκλωσης και ζήτησε τη συνδρομή σε ζητήματα λυμάτων και απορριμμάτων.
Ακολούθησε πλούσιος διάλογος, τέθηκαν ερωτήματα και απαντήθηκαν απορίες, υποβλήθηκαν αιτήματα, ακούστηκαν ιδέες, είτε για τον Μύλο των Ξωτικών είτε για τον αντικαπνιστικό νόμο. Ειδικά για τον Μύλο των Ξωτικών, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τα όσα ήδη έχει προετοιμάσει ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala (φυλλάδια, υλικό, ιστοσελίδα, καθαριότητα κ.α.).
Παρών, επίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κ. Κρεμμύδας, ο οποίος έθεσε ζήτημα ταχύτερων διαδικασιών για την προετοιμασία της διοργάνωσης, ενώ ο κ. Ζήσης Γκουγκουστάμος, ομοίως από τη μείζονα αντιπολίτευση και μέλος του ΔΣ της e-trikala, μίλησε συνολικότερα για την οικονομική ενίσχυση του Μύλου.
Επίσης, παρέστησαν, ο αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού κ. Α. Αναστασίου και η αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη κ. Εφη Λεβέντη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης