Ροή Τοπικά

ΟΙ ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΕΡΙΠΕΣΟΥΣΑΙ Μ.Κ.Ο

Η
ΠΟΘΕΝ ΑΡΞΟΜΑΙ ΘΡΗΝΕΙΝ
ΤΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΒΙΟΥ ΜΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ
(ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΚΟ-‘’ΒΔΕΛΛΕΣ’’ ΚΛΠ)

Δεν είμαι βέβαιος τι πάει γάντι για τις αμαρτωλές ΜΚΟ.
Ο τροποποιημένος στίχος από το Τροπάριο της Κασσιανής, η το ορίτζιναλ δίστιχο από το Μεγάλο Κανόνα του Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτη Αρχιεπισκόπου Κρήτης και ενός εκ των μεγαλυτέρων υμνογράφων της Βυζαντινής περιόδου, προκειμένου να αποτυπωθεί καλύτερα ο βίος και η πολιτεία τους.
Ίσως, και τα δύο μαζί. Δύο σε ένα δηλαδή. Κύριε Υπουργέ, άντε, δεν θα πω ότι οι χαρακτηρισμοί σας ήταν ατυχείς, απλώς θα τους ονοματίσω ως ήπιους. Πιθανόν, αυτό να δένει με την αστική σας ευγένεια. Να με συμπαθάτε όμως, εγώ ως γνήσιος και άξεστος καραγκούνης θα είμαι λίγο πιο αιχμηρός. Αν και η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω του ευαίσθητου του αντικειμένου, σηκώνει ακόμη και τους πιο δηλητηριώδεις χαρακτηρισμούς.
Το ότι γύρω από την υπόθεση προσφυγομεταναστευτικό με όχημα τις ΜΚΟ έχει στηθεί μια μεγάλη μπίζνα, αποτελεί πλέον κοινό τόπο. Επομένως, δεν κομίζει γλαύκα εις Αθήνας η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου για ΜΚΟ -‘’ΒΔΕΛΛΕΣ’’.
Επιεικής όμως ο χαρακτηρισμός σας κ. Υπουργέ «ΒΔΕΛΛΕΣ» για κάποιες ΜΚΟ. Η βδέλλα είναι ένα άκακο υδρόβιο σκουλήκι, που ό,τι κάνει το κάνει από αγνωσία απλώς για να συντηρηθεί.
Χώρια, που σε κάποιες περιπτώσεις η ήπια αφαίμαξη στην οποία προβαίνει έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Νομίζω πως την αδικούμαι.
Εκτιμώ, ότι ο πλέον δόκιμος όρος είναι ζόμπι ή το συνώνυμο αυτού βρυκόλαξ, και μάλιστα χωρίς εισαγωγικά. Αυτά να δεις ρούφηγμα το αίμα. Με το μπουρί, χωρίς οίκτο και μέχρι πλήρους αφαιμάξεως. Και μάλιστα συνειδητά και ηδονιζόμενα.
Επίσης, επιεικής ο χαρακτηρισμός σας, ότι είναι απλώς διαχειριστές της δυστυχίας. Είναι κάτι χειρότερο. Είναι αδίστακτοι έμποροι της δυστυχίας, ίσως και πιο ανήθικοι από τους δουλέμπορους.
Κύριε Υπουργέ, σπάστε αυτό το απόστημα που αποτελεί πλέον εθνικό όνειδος.
Βεβαίως, θα χρειασθεί να συγκρουσθείτε με μεγάλα συμφέροντα.
Όμως, θέλει αρετή και τόλμη……….. Ελπίζω να τα έχετε και τα δύο. Αποδείξτε το, και εσείς προσωπικά αλλά και η κυβέρνηση συνολικά.
Η υπερψήφιση της τροπολογίας για τη σύσταση μητρώου μελών και εργαζόμενων στις ΜΚΟ, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Συνιστά μια πρώτη προσπάθεια, να μπει μια τάξη σ΄ ένα άναρχο και λυμαινόμενο από τα παντοίου είδους τρωκτικά τοπίο.
Να γνωρίζει επιτέλους η επίσημη πολιτεία, ποιοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και κυρίως πως τα διαχειρίζονται. Να μπει ένα τέλος στη μπαχαλοποίηση. Να απαγορευθεί η είσοδος σε επιτηδευμένους και επιτήδειους. Να θωρακισθεί ο χώρος από τις παρεισφρύσεις τυχάρπαστων και τυχοδιωκτών. Να είναι ένας χώρος που θα χωράει μόνον τους ανεπιτήδευτους, αυτούς δηλαδή που το γονίδιο του εθελοντισμού και της προσφοράς είναι κυρίαρχο στο DNA τους. Άλλωστε, αυτή ήταν η βασική φιλοσοφία πάνω στην οποία στήθηκε ο θεσμός των ΜΚΟ.
Και όμως, αυτή τη τροπολογία που στοχεύει στο αυτονόητο, στη διαχειριστική διαφάνεια, σύσσωμη και σύνολη η αντιπολίτευση την αποδοκίμασε, είτε δηλώνοντας ‘’παρών’’ είτε καταψηφίζοντας την. Αυτό, με εξέπληξε αρνητικά, και πιστεύω σύμπασα την κοινωνία.
Ειλικρινά, δυσκολεύομαι να κατανοήσω αυτήν την άρνηση.
Παιδιά , μιλάμε για πολύ χαρτί. Συνέλθετε. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, γι αυτό και οι πειρασμοί μεγάλοι.
Να υποθέσω, ότι οι της αντιπολιτεύσεως δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο;
Εάν είναι έτσι, τότε, ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι. Επιεικώς, θα μπορούσες να τους χρεώσεις μόνον πολιτική αφέλεια και ανεπάρκεια. Επειδή όμως εγώ δεν είμαι τόσο αφελής να πιστεύω κάτι τέτοιο, τότε, κάτι άλλο υποκρύπτετε. Μένει όμως να μας το αιτιολογήσουν, να δώσουν μια πειστική απάντηση, γιατί εν εναντία περιπτώσει τα ερωτηματικά θα παραμείνουν.

Εκτός, κι αν καταψηφίζουμε έτσι απλώς για το αντιπολιτεύεσθαι. Αλλά, αυτό συνιστά ελαφρότητα.
Η ελαφρότητα όμως είναι συνώνυμη της ανευθυνότητας.

Υ.Γ.
1. Τα όσα προαναφέρθηκαν δεν ισχύουν μόνον για τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο προσφυγομεταναστευτικό. Δυστυχώς, έχουν απλώσει δίχτυα παντού.
2. Επειδή όμως οι γενικεύσεις και οι απολυτοποιήσεις δεν είναι του χαρακτήρος μου, οφείλω να πω ότι υπάρχουν και ΜΚΟ που τα κίνητρα τους εξικνούνται καθαρά από ουμανιστική διάθεση.
Σ΄αυτές ταιριάζει ένα ΕΥΓΕ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Έτσι, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος των Καίσαρι και τα του θεού τω θεώ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης