Τοπικά

Οι θέσεις του συνδυασμού “Μαζί για τα Τρίκαλα” στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο δια τηλεδιασκέψεως, με οριακή απαρτία, το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να συζητήσει το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ως παράταξη ζητήσαμε την αναβολή του θέματος καθώς δεν γίνεται να λαμβάνουμε ως σώμα τόσο σημαντικές αποφάσεις με μειωμένη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων. Ο Δήμαρχος πρότεινε να ξαναγίνει διαπαραταξιακή για να παρουσιαστεί το προς ανάπτυξη σχέδιο και να συζητηθεί περαιτέρω. Θεωρούμε ότι εν καιρώ Covid με τις υγειονομικές και οικονομικές του συνέπειες, η επιμονή για την ανάπτυξη ενός τέτοιου μηχανισμού (που στην ουσία αποτελεί έναν εισπρακτικό μηχανισμό) δεν είναι προς όφελος του Δήμου και επιδεικνύει ουσιαστικά μια εκτός πραγματικότητας βεβιασμένη κίνηση αλλά και μια προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους δημότες.  Η πρότασή μας έγινε δεκτή και θα συζητηθεί εκ νέου σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Πούλιου για την ανάπτυξη μουσειακού συγκροτήματος, με τη συνεργασία και του Υπουργείου Πολιτισμού. Μολονότι εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για το οικονομικό σκέλος του προτεινόμενου έργου, επιλέξαμε να ψηφίσουμε θετικά, θεωρώντας ότι σε βάθος χρόνου μπορεί να προσδώσει στοιχεία ανάπτυξης στον τόπο μας.

Ως συνδυασμός δεν θα μπορούσαμε παρά να σχολιάσουμε και τα ζητήματα της επικαιρότητας. Πρώτον εκφράσαμε την καταδίκη της χυδαίας πράξης εξευτελισμού θύμα της οποίας έπεσε ο πρύτανης του ΟΠΑ. Τέτοιες πρακτικές ευτελίζουν τον ίδιο το θεσμικό ρόλο των πανεπιστημίων αλλά αποτελούν και την απόλυτη ένδειξη έλλειψης σεβασμού στην ανθρώπινη αξία. Ακολούθως, αφορμώμενοι από τη δυστυχία στη Σάμο, θέσαμε το ζήτημα της στατικής ασφάλειας των κτιρίων στην πόλη αλλά και τη λήψη μέτρων ασφαλείας για τα ετοιμόρροπα κτίρια εντός του αστικού ιστού. Τέλος δεν θα μπορούσε για άλλη μια συνεδρίαση να τεθεί το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας. Οι αριθμοί για τα Τρίκαλα δεν είναι ενθαρρυντικοί και δεν θεωρούμε ότι έχουμε βοηθήσει επαρκώς ως Δήμος για την ενίσχυση του αγώνα. Ζητήσαμε εκ νέου την αναθεώρηση του πλάνου δράσης μας, ιδίως όσον αφορά τις σχολικές μονάδες και στα νοσοκομεία. Οι τελευταίες εξελίξεις δυστυχώς έρχονται να μας επιβεβαιώσουν και να κάνουν ακόμα πιο έντονη την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων μας ως Δήμος.

Το γραφείου τύπου

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης