Τοπικά

Οι κόμβοι που άλλαξαν τη ζωή μας στα Τρίκαλα… από ψηλά (drone)

Δείτε τους εντυπωσιακούς κυκλικούς κόμβους των Τρικάλων, όπως τους κατέγραψε το trikalavoice.gr.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό, στο σύνολό του, έργο το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ύψους 3 εκ. €!!!… Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης επέμεινε για την κατασκευή αυτών και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  ανταποκρίθηκε άμεσα, όπως κάνει σταθερά 10 χρόνια τώρα όχι μόνο για τα Τρίκαλα, αλλά για ολόκληρη την περιφέρειά μας.

Η κατασκευή των κόμβων αυτών κρίθηκε απαραίτητη λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου και της αναμονής των οχημάτων στα υφιστάμενα φανάρια, αλλά και κυρίως γιατί εκεί χάνονταν κάθε χρόνο δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς.

Το trikalavoice.gr με την ολοκλήρωση και του κόμβου στην Εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας (περιοχή Μεγαλοχωρίου), έκανε ένα βραδινό οδοιπορικό ξεκινώντας από τον κόμβο στο Δέλτα Καλαμπάκας και διασχίζοντας αυτούς του Μύλου Τσαγκάδα, του ΤΕΦΑΑ, ε.ο. Τρικάλων-Καρδίτσης, του Ριζαριού, καταλήγοντας στο Μεγαλοχώρι.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλάει για «ένα σημαντικό έργο για την ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων. Με τους κυκλικούς κόμβους, εξυπηρετείται καλύτερα η κυκλοφορία και μειώνεται, αν δεν εξαλείφεται, η πιθανότητα των ατυχημάτων. Είναι ακόμα ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ρίχνει χρήμα στην πραγματική οικονομία, ενισχύει την τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια ήδη έχει παραδώσει δυο κόμβους στις εισόδους της Φαρκαδόνας, ενώ προγραμματίζει να κατασκευάσει το αμέσως επόμενο διάστημα κόμβους στη διασταύρωση Εθνικής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων με  τοπικές οδούς στην είσοδο Μαλακασίου, στη διασταύρωση επαρχιακής οδού Βαλτινού – Δενδροχωρίου με οδό προς Διαλεχτό και λοιπές τοπικές οδούς, στη διασταύρωση οδού από Εθνική οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας προς Σαρακίνα με οδό προς Περιστέρα και λοιπές τοπικές οδούς κ.α..

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης