Τοπικά

Οι παραλίες της Θεσσαλίας που πήραν «γαλάζια σημαία»

Συνολικά δεκαοκτώ (18) παραλίες της Περιφέρειάς μας πήρα φέτος «γαλάζια σημαία».

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr τις ανακοινώσεις έκανε σήμερα η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η οποία έχει οριστεί ως ο υπεύθυνος φορέας του προγράμματος των Γαλάζιων Σημαιών στη χώρα μας. Η σημαία δεν αντιπροσωπεύει μόνο την ποιότητα των νερών κολύμβησης (η οποία για τις Γαλάζιες Σημαίες πρέπει υποχρεωτικά να είναι εξαιρετικής ποιότητας), αλλά και την οργάνωσή της με βάση 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη). Ανάμεσα σε αυτά, η ασφάλεια των λουομένων, η καθαριότητα της ακτής, η πληροφόρηση του κοινού, η παροχή υποδομών στο λουόμενο.

Για τη Θεσσαλία πρόκειται για τις έξι (6) παραλίες στα Μεσάγγαλα του Νομού Λάρισας και για δώδεκα (12) παραλίες της Μαγνησίας, ήτοι τις:

Αγριά/Valis Resort, Αλυκές, Αμαρυλλίδος, Αμφανών, Άναυρος, Θωμάς Σουτραλί Αγριάς, Καρνάγιο, Κριθαριά, Νέα Αγχίαλος, Πλάκες, Πλατανίδια, Χρυσή Ακτή Παναγιάς.

Επίσης «γαλάζια σημαία» πήραν έξι (6) παραλίες της Πιερίας, που προτιμούν οι Τρικαλινοί και συγκεκριμένα της Καλλιθέας, Καλλιθέας/Mediterranean village, Κορινού, Ολυμπιακής Ακτής, Παραλίας Κατερίνης και Περίστασης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης