Τοπικά

Οι… ψευτομανάβηδες της Καλαμπάκας είχαν ρημάξει σπίτια της περιοχής!!!

Εξιχνιάστηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων, ακόμη -5- περιπτώσεις κλοπής από οικίες, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που διαπράχθηκαν σε περιοχές του Δήμου Μετεώρων.

 

Δράστες τυγχάνουν -2- ημεδαποί άνδρες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 30-06-2023 το απόγευμα, για κλοπή από οικία, καθόσον λίγο νωρίτερα επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και προσποιούμενοι τους πωλητές φρούτων, αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, το χρηματικό ποσό των -370- ευρώ από οικία ηλικιωμένης (Σχετ. το από 01-07-2023 Ενημερωτικό μας Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων).

 

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 05-05-2023 έως 30-06-2023, ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία, διέπραξαν ακόμη -5- κλοπές από οικίες ισάριθμων ημεδαπών σε περιοχές του Δήμου Μετεώρων.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες, χρησιμοποιώντας το προαναφερόμενο όχημα για τη μετακίνησή τους και αφού ο ένας εξ αυτών απασχολούσε τα θύματα, με το πρόσχημα πώλησης ειδών μαναβικής/οικιακής χρήσης, ο άλλος εισέρχονταν στις οικίες τους, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, με το συνολικό αποκομισθέν παράνομο οικονομικό όφελος από τις -5- κλοπές να ανέρχεται στις -2.600- ευρώ.

 

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης