Τοπικά

Ομιλία στην αδελφότητα του “Ελεήμονος Σαμαρείτη”

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον και παρόντος του Αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνα Μανιτάρα και πολλών ακροατών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου στην αίθουσα της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας του Ελεήμονος Σαμαρείτη η ομιλία του Δημοσιογράφου-Συγγραφέα κ. Σωτηρίου Κύρμπα με θέμα: “Ο Ελληνισμός υπό διωγμόν”.

 

Ο ομιλητής μίλησε για Διωγμό του Ελληνισμού που δυστυχώς εκπορεύεται ακόμη και από την ίδια την χώρα μας με αφετηρία την  Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.
«Μικροί πολιτικοί, κάποιοι απ’ αυτούς στα όρια σαλτιμπάγκων, διαγκωνίζονται αυτές τις ημέρες για τον εκμαυλισμό των Ελλήνων, προτείνοντας επιδόματα, ελαφρύνσεις, διορισμούς, σε μια χώρα κατεστραμμένη, που βουλιάζει στη δημογραφική συρρίκνωση και την οικονομική στασιμότητα. Μοναδική μας διέξοδος για την επιβίωση του ελληνισμού είναι ο εκσυγχρονισμός της παράδοσής μας είτε αυτός αφορά την αγροτική παραγωγή, είτε την βιοτεχνική-βιομηχανική, είτε την πολιτισμική. Και δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι αυτή η παράδοσή μας είναι πλουσιότατη (κρατά χιλιετίες) και τις τελευταίες δεκαετίες είναι παντελώς αναξιοποίητη.Εμείς που στηριζόμαστε στην παράδοσή μας καλούμαστε να την εκσυγχρονίσουμε, να την κάνουμε όπλο ανάτασης και φυγής προς τα εμπρός. Να κάνουμε “το πτώμα γεγονός αναστάσιμο” όπως λέει και ο βάρδος μας Διονύσης Σαββόπουλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κύρμπας.
Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσιος διάλογος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης