Τοπικά

Ομιλία του Μητροπολίτου Λαρίσης Ιερωνύμου σήμερα στα Τρίκαλα

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία του Νομού Τρικάλων, οργανώνει τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 17:30 εκδήλωση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων με σκοπό να προβάλει τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προς τις προεκτάσεις του επίμαχου Σχεδίου Νόμου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» του Υπουργού Επικρατείας.

 

 

Στην εκδήλωση θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος με θέμα «Συνευδοκούντες;», ο οποίος θα χοροστατήσει και στον Αρχιερατικό Εσπερινό για την Εορτή του Αγίου Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Σύμφωνα με το κοινό ψήφισμα των ανωτέρω σωματείων “Το προωθούμενο Νομοσχέδιο αλλοιώνει και απειλεί ευθέως την παραδοσιακή μορφή της οικογένειας και μακροπρόθεσμα την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους. Με το Άρθρο 21 του Συντάγματος της πατρίδας μας η οικογένεια αποτελεί το θεμέλιο της προαγωγής του Έθνους και για αυτόν τον λόγο ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία πρέπει να τυγχάνουν της κρατικής προστασίας. Ωστόσο, ένας «γάμος» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου όχι μόνο δεν προάγει οντολογικά τη συντήρηση του Έθνους, αλλά αντιθέτως απενοχοποιεί την παρέκκλιση από τη φυσική οδό, δημιουργεί μία νέα «ηθική», πιθανώς ελκυστική στην περιέργεια και ανωριμότητα της εφηβείας, προσβάλλει την μητρότητα με τις παρεπόμενες διατάξεις του, και φυσικά δεν προστατεύει την παιδική ηλικία, καθόσον της στερεί την αναντικατάστατη μητρική φροντίδα ή το πατρικό πρότυπο.

Το υπόψη Νομοσχέδιο, αν και κατ’επίφαση διαφημίζεται ότι εμφορείται από πνεύμα νεωτερισμού και ικανοποίησης των κεκαλυμένων αναγκών μίας μειοψηφίας της σύγχρονης κοινωνίας, ουσιαστικά αποτελεί ένα βήμα ηθικής οπισθοδρόμησης, είναι ολοκληρωτικά ενάντιο στον αιώνιο και ακατάλυτο λόγο του ιερού Ευαγγελίου και δεν αντιμετωπίζει καμία από τις μακροχρόνιες προκλήσεις του Ελληνικού Έθνους (δημογραφικό, εθνικά θέματα, εποικισμός από ξένους λαούς)”.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης